1 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 בעזרת כף מערבבים בקערה חמאה רכה, סוכר חום וסוכר לבן לתערובת קרמית אחידה.
3 מוסיפים את הביצים וממשיכים לערבב. מוסיפים וניל ומערבבים שוב.
בתבנית | צילום:
נופר צור, mako אוכל
4 מוסיפים את החומרים היבשים - קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה ומלח - ומערבלים לתערובת אחידה.
5 שוקלים את התערובת ומחלקים לשלושה חלקים שווים (אצלי יצא 340 גרם לכל חלק בצק). שמים כל חלק בקערה משלו.
6 מוסיפים לאחת הקערות 2 כפות קקאו ומערבבים היטב, עד שהיא נצבעת באופן אחיד.
7 מוסיפים לקערה השנייה 2 כפות של תערובת תבלינים, ומערבבים היטב לקבלת תערובת בגוון חום .את התערובת האחרונה משאירים כמו שהיא, בהירה.
8 מכניסים את התערובות למקרר להתייצבות לחצי שעה. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות.
9 קורצים מכל אחת מהתערובות כדורים קטנים בגודל גולה. מחברים כל שלושה עיגולים בצבעים שונים ובעזרת הידיים מהדקים ומגלגלים מעט ליצירת עוגייה שטוחה.
עוגיות בשלושה צבעים - שלב ראשון | צילום:
נופר צור, mako אוכל
עוגיות בשלושה צבעים - שלב שני | צילום:
נופר צור, mako אוכל
עוגיות בשלושה צבעים - שלב שלישי | צילום:
נופר צור, mako אוכל
10 מסדרים את העוגיות בתבנית וממשיכים כך עד שהבצק נגמר.
11 אופים10-11 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אבל רק מעט. מצננים ומגישים.
>> לבלוג של קרן אגם
** העוגיות יישמרו בכלי אטום עד ארבעה ימים.