מתכונים לפסח
קינוחים לפסח
שלמה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
1 מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 מקציפים במיקסר את החלבונים עם חצי כוס מהסוכר לקבלת קצף יציב ומבריק. מעבירים לקערה.
3 מקציפים במיקסר (אין צורך לשטוף) את החלמונים עם יתרת הסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
4 מוסיפים פנימה מחית פיסטוק ומקציפים עוד מעט, מורידים את המהירות ומוסיפים את החומרים היבשים: קוקוס, קמח תפוח אדמה, שוקולד צ'יפס ואבקת אפייה. מערבבים היטב בעזרת לקקן.
5 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול אחידות.
6 מעבירים לתבנית ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים.
עוגת קוקוס, פיסטוק ושוקולד לבן | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
* העוגה נשמרת בטמפרטורת החדר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.
* את מחית הפיסטוק ניתן להמיר בכל מחית אגוז אחרת, ואפילו אפשר לוותר עליה. העוגה עדיין תצא מעולה.
* שוקולד צ’יפס לבן אפשר להמיר בשוקולד צ’יפס מריר.