1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה בתחתית ובצדדים.
2 מקציפים במיקסר את הביצים והסוכר 5-6 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מערבבים בקערה קטנה חמאה מומסת, חלב ותמצית וניל.
4 מערבבים בקערה נפרדת את הקמח ואבקת האפייה. מוסיפים את תערובת הקמח לבלילת הביצים ומערבבים בעדינות בתנועות קיפול.
>> לבלוג של קרן אגם
עוגת וניל מלמעלה. רואים את אפקט הקרמל? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מוסיפים את תערובת החלב ומערבבים שוב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
6 מעבירים לתבנית ואופים כ-35 דקות.
7 הציפוי: ממיסים את החמאה בסיר קטן, מוסיפים חלב וסוכר חום ומבשלים דקה נוספת תוך כדי ערבוב. מסירים מהאש, מוסיפים קוקוס ומערבבים היטב.
8 כשהעוגה מוכנה שופכים עליה את תערובת הקוקוס, ומיישרים.
והנה היא פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
9 מעלים את חום התנור ל-200 מעלות ומחזירים את העוגה ל-5-10 דקות, עד שציפוי הקרמל משחים.
10 מצננים מעט, מחלצים מהתבנית ומגישים.
* העוגה תישמר במקרר כשהיא עטופה היטב עד 4 ימים.