המצרכים :לכ-20 לחמניות:
לקישוט:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים. 2 מתקינים את וו הלישה ומפעילים במהירות איטית. מוסיפים סוכר, סוכר וניל, שמן, חמאה, מלח, ביצים, אינסטנט פודינג, שמנת חמוצה ומחצית מכמות החלב. לשים את הבצק דקה-שתיים ובודקים כמה נוזלים הוא עוד צריך (ייתכן שלא תצטרכו את כל כמות החלב, ואולי תזדקקו לעוד 2-3 כפות). >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? לפני האפייה | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 לשים את הבצק 10-12 דקות, עד לקבלת כדור בצק חלק וגמיש. מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו בפנים כך שיצופה מכל צדדיו. מכסים ומניחים להתפחה של בין שעה וחצי לשעתיים, עד שהבצק מכפיל את נפחו. 4 מעבירים את הבצק למשטח מעט משומן, מוציאים לו אוויר ומחלקים ל-20 כדורים שווים (כל כדור אמור לשקול כ-90 גרם, תלוי בכמות החלב שיש בבצק). 5 מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה. בקערה | צילום: קרן אגם, mako אוכל 6 מגלגלים כל כדור לרצועה באורך כ-30 ס"מ ומלפפים את הרצועה סביב עצמה כמו שבלול. מכניסים את הקצה של הרצועה למטה, אל מתחת לשבלול, ומניחים בתבנית. ממשיכים כך עם כל הכדורים. 7 מכסים את הלחמניות במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות. 8 מחממים תנור ל-180 מעלות ואופים את הלחמניות 20-25 דקות, עד שהן מעט משחימות (מכיוון שאינן מרוחות בביצה הן לא משחימות מאוד, אז היזהרו לא לשרוף אותן). 9 מוציאים את הלחמניות, מצננים מעט, בוזקים הרבה אבקת סוכר ומגישים (עם חמאה וריבה או סתם כך). לחמניות וניל | צילום: קרן אגם, mako אוכל* אפשר להקפיא את הלחמניות בעודן טריות כשהן עטופות היטב. אחר כך מפשירים כמה שעות במקרר או על השיש ומחממים מעט לפני הגשה. |