1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את התחתית של תבנית אינגליש קייק ברצועה ארוכה של נייר אפייה, שתציץ מעבר לשולי התבנית ותאפשר לחלץ אותה בקלות כשתהיה מוכנה.
2 משמנים את נייר האפייה ואת התבנית.
3 מערבבים בקערה גבינה לבנה, סוכר וסוכר וניל. מוסיפים תמצית וניל, ביצים ושמן ומערבבים שוב.
4 מוסיפים קמח, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה.
5 משאירים בקערה 4-5 כפות מהבלילה, ואת השאר מעבירים לתבנית.
6 מוסיפים לקערה את אבקת הקקאו ומערבבים היטב עד לקבלת צבע אחיד.
7 שופכים את הבלילה החומה על הבלילה הבהירה שבתבנית ומערבבים בעזרת סכין ליצירת דוגמת שיש.
8 אופים 40-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו.
9 מצננים את העוגה ומכניסים לכמה שעות למקרר לפני ההגשה.
* העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב.
>> לסדנאות של קרן אגם
>> לבלוג של קרן אגם
>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל?