המצרכים :לתבנית עגולה 22 ס"מ:
לציפוי:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? 2 מערבבים בקערה קמח, קקאו, סודה לשתייה ומלח. מניחים בצד. 3 ממיסים במיקרו בקערה חסינת חום שוקולד מריר וחלב, ומערבבים. 4 בקערה נוספת טורפים ביצים עם סוכר במשך דקה, לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמנת חמוצה, וניל, שוקולד מריר מומס ושמן קנולה וממשיכים לטרוף היטב עד לקבלת תערובת חלקה. 5 מאחדים את שתי התערובות לתערובת אחידה וחלקה, שופכים פנימה את הקפה הרותח ומערבבים היטב. מעבירים לתבנית האפייה. 6 אופים 45-50 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. 7 מעבירים את העוגה לרשת צינון ומכינים ציפוי: ממיסים בקערה חסינת חום במיקרוגל את השוקולד, החמאה והקפה ומערבבים היטב. שופכים על העוגה ומצפים. 8 מקשטים בשבבי קוקוס קלוי ומגישים. במלוא הדרה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא עטופה היטב. ** לגרסת פרווה אפשר להמיר שמנת חמוצה בשמנת צמחית או בקרם קוקוס, חלב בחלב סויה או מים ואת החמאה שבציפוי בכפית שמן קנולה. |