1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים קמח תפוחי אדמה, שמרים, סוכר לבן, ביצה, מלח, שמן קנולה ומחצית מכמות המים. לשים במהירות איטית עד שהבצק מתאחד לכדור (אם צריך, מוסיפים עוד מים).
2 לשים את הבצק עוד 10 דקות לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.
לפני האפייה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
3 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת, מגלגלים אותו בשומן ומכסים בניילון נצמד ובמגבת. מתפיחים כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
4 מרפדים תבנית בינונית מרובעת או עגולה בנייר אפייה.
רואים את הברק של שמן הזית? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
5 מחלקים את הבצק לשניים. קורצים ממחצית אחת של הבצק כדורים קטנים בגודל כדור פינג פונג, מועכים ביד למעין פיתה ומסדרים על התבנית בצפיפות, עד שהתבנית מכוסה כולה בפרוסות בצק.
6 מניחים במרכז כל עיגול בצק תלולית קטנה של רוטב עגבניות, מסדרים גבינת מוצרלה ופרוסת עגבנייה ומפזרים קצת מלח גס ואורגנו.
7 קורצים עיגולים באותו הגודל מהמחצית הנותרת של הבצק וגם אותם משטחים בעזרת היד לפיתה קטנה. מכסים את עיגולי הבצק שבתבנית, ליצירת מעין כריכים.
8 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כ-40 דקות.
ייתכן שכריך אחד חסר | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
הא, הנה הוא! | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
9 מחממים תנור ל-190 מעלות ואופים 25-30 דקות, עד שהכריכים זהובים למראה.
10 מוציאים, מברישים בשמן זית ומגישים חם.