1 מנפים את הקמח לקערת המיקסר. מוסיפים סוכר ושמרים ומערבבים.
2 מוסיפים ביצה, מלח וחמאה מומסת ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
>> כל המתכונים לפורים
החתיכה החסרה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מוסיפים את החלב. מתחילים עם מחצית מהכמות ומוסיפים לאט לאט (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות). לשים 8 דקות.
4 מוציאים את הבצק ומעבירים לקערה משומנת היטב. מגלגלים אותו בפנים כך שישומן מכל הצדדים. מכסים את הקערה בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה-שעה וחצי.
5 מרדדים את הבצק התפוח לעלה מלבני דק. מורחים ממרח שוקולד ומפזרים באופן שווה שוקולד צ'יפס.
6 מגלגלים את הבצק לרולדה ארוכה. מחלקים אותה לשניים ומעבירים למקפיא ל-10 דקות (או למקרר ל-20 דקות), כדי לייצב את ממרח השוקולד ולהקל על החיתוך.
7 מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפייה ומשמנים היטב.
8 מוציאים את הרולדות ומותחים אותן בעזרת הידיים כדי שיתארכו מעט (אפשר לרדד).
9 חוצים רולדה אחת לאורך, ומלפפים את שני החלקים זה בזה לצורת בורג. חוזרים על הפעולה עם הרולדה השנייה.
10 לוקחים את שני ה"ברגים" ומלפפים אותם זה בזה שוב לצורת בורג.
11 מסדרים את הבורג בתבנית בצורת זר, כשבאמצע נוצר עיגול ריק. מניחים בעיגול הריק קערת זכוכית קטנה הפוכה או צנצנת זכוכית, שימנעו מהחור להיסתם באפייה.
לפני האפייה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
קראנץ נוטלה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
12 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של כשעה במקום חמים ונעים.
13 מחממים תנור ל-170 מעלות, מברישים את העוגה בביצה טרופה ואופים כ-35 דקות, עד שהרולדה זהובה.
14 בינתיים מכינים סירופ: מביאים לרתיחה בסיר קטן מים וסוכר. מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים כמה דקות תוך בעבוע, עד להסמכה. מורידים מהאש.
15 מברישים את העוגה עם צאתה מהתנור בנדיבות בסירופ סוכר.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
** ניתן להמיר את הנוטלה בכל ממרח שוקולד שאוהבים.