המצרכים :לכ-20 עוגיות:
אופן ההכנה:1 מטגנים את הפקאנים בכף וחצי חמאה במחבת בינונית, עד להזהבה. ממליחים מעט. 2 מניחים לפקאנים להצטנן מעט וקוצצים אותם גס. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? יפות שבא לבכות | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 ממיסים בסיר קטן 120 גרם חמאה וממשיכים לחמם עד שהחמאה מקבלת צבע חום ענברי וריח אגוזי. שומרים כל הזמן שלא תישרף. 4 מורידים את החמאה מהאש ומוסיפים לסיר שני סוגי סוכר, קצת מלח, ביצה, קמח ואבקת סודה לשתייה. מערבבים היטב ומצננים כמה דקות. 5 מוסיפים פנימה את השוקולד צ'יפס והפקאנים. מעבדים לתערובת אחידה ומכניסים לחצי שעה למקרר. 6 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. 7 יוצרים עוגיות מהתערובת בעזרת כף גלידה קפיצית או שתי כפות, ומסדרים בתבנית באופן מרווח. 8 משטחים את העוגיות מעט ואופים כ-10 דקות, להשחמה קלה. כשהעוגיות יוצאות מהתנור הן עדיין מעט רכות, וזה בסדר - הן יתקשו בצינון. 9 מצננים לחלוטין וטורפים. ** אפשר להמיר את הפקאנים בכל אגוז אחר שאוהבים, או להשמיט אותם כליל ולהוסיף עוד חצי כוס שוקולד צ'יפס. ** אפשר להשתמש בכל סוג שוקולד – מריר, חלב או לבן – או לשלב ביניהם. ** אפשר להמיר סוכר חום כהה בסוכר חום בהיר. ** אפשר להמיר קמח לבן בקמח כוסמין לבן. |