1 מכינים את העוגיות: מחממים תנור ל-160 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
2 טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את הסוכר (150 גרם) והקפה המגורען, מוסיפים קורנפלור ושקדים טחונים ומערבבים.
3 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה את החלבונים עם המלח. כשמתחילות להופיע בועות מוסיפים את 2 כפות הסוכר וממשיכים להקציף עד לקבלת קצף יציב.
>> לבלוג של קרן אגם
מתכונים לפסח
ועוד קינוחים שווים לפסח
עוגיות אמרטי | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
מתחילים בהרכבה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מאחדים את שתי התערובות בתנועות קיפול עדינות.
5 בעזרת כפית מניחים כדורים קטנים מהבצק על נייר האפייה ומועכים אותם מעט. שומרים על רווחים של 2-3 ס״מ בין עוגייה לעוגייה. אופים כ 15 דקות, מוציאים ומצננים.
6 מכינים את הקרם: מחממים מים בסיר על האש, ומניחים מעליו קערה חסינת חום (בן מארי). חשוב מאוד שהקערה לא תיגע במים.
7 שמים בקערה שבסיר את החלמונים והסוכר וטורפים 4-5 דקות במטרפה, עד שהתערובת תפוחה ובהירה. מניחים בצד ומצננים.
ככה הוא נראה בשנייה שבה עוד הצלחנו להתאפק | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
תמונה אחרונה ודי | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
8 מקציפים במיקסר את השמנת המתוקה לקצפת יציבה.
9 מוסיפים לתערובת החלמונים את גבינת המסקרפונה ומערבבים היטב לתערובת חלקה ואחידה.
10 מקפלים פנימה את הקצפת ובתנועות קיפול מאחדים לקבלת תערובת אחידה.
11 מערבבים בקערה את הקפה הנמס והברנדי.
12 מרכיבים את העוגה: טובלים כל עוגייה בקפה משני הצדדים ומרצפים את התחתית של תבנית 20 על 20 ס"מ.
13 מעבירים לתבנית מחצית מכמות הקרם ומיישרים על העוגיות בעזרת ספטולה או כף.
14 חוזרים על הפעולה עם שכבה נוספת של עוגיות ומסיימים במחצית השנייה של הקרם.
15 מיישרים, מכסים את התבנית בנייר כסף או ניילון נצמד ושולחים לצינון במקרר לשש שעות לפחות (עדיף לילה).
16 מוציאים, מקשטים באבקת קקאו ומגישים.