1 משמנים תבנית קוגלהוף בחמאה רכה בעזרת מברשת ומפזרים קמח. מנערים את התבנית כך שהקמח ייצמד אליה מכל הכיוונים.
2 נפטרים מעודפי קמח על ידי ניעור קל ומכניסים למקפיא עד שמסיימים להכין את הבלילה.
3 מכינים את הבלילה: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבבים קמח, שמרים, ביצים, סוכר, וניל וחמאה. מוסיפים בהדרגה שמנת מתוקה (תתקבל בלילה מאוד דביקה כמו של עוגה בחושה וזה בסדר גמור). ממשיכים לערבב כחמש דקות נוספות. מוסיפים שוקולד צ׳יפס ומרעבבים עוד כדקה.
>> לבלוג של קרן אגם
עוד רגע זאת תהיה התחתית | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
4 מוציאים את התבנית מהמקפיא ומפזרים פרוסות שקדים על התחתית.
5 יוצקים את הבלילה לתבנית המשומנת עם השקדים ומיישירים.
רגע החשיפה | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
6 מכסים במגבת ומניחים להתפחה כשעה.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים כ 30-35 דקות עד שהעוגה זהובה ומוכנה.
כמה שהיא יפה | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako
8 מצננים מעט והופכים על צלחת הגשה. מקשטים באבקת סוכר.
* העוגה במיטבה ביום בו אופים אותה, אפשר לחמם מעט לפני הגשה.
שתי פרוסות לא עבות מדי | צילום:
נופר צור, אוכל טוב, mako