1 הבצק: מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, מלח, תימין/אורגנו ופרמזן.
2 מוסיפים חמאה ומעבדים בפולסים קצרים לקבלת תערובת פירורית. מוציאים כוס מהפירורים ושומרים אותה בצד.
3 מוסיפים כף מי קרח למעבד המזון ומעבדים שוב. אם הבצק לא הופך לכדור מוסיפים עוד כף.
>> לבלוג של קרן אגם
תתקרב אלינו עוד קצת | צילום:
נופר צור, mako אוכל
4 מאחדים את הבצק לכדור, עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר.
5 הבצלים: מקפיצים בשמן זית את הבצל והכרישה עם השום עד שהם שקופים ורכים. מניחים בצד.
6 מערבבים בקערה את כל חומרי המלית. מוסיפים את תערובת הבצל ומערבבים שוב.
7 מחממים תנור ל-180 מעלות.
8 מקמחים היטב נייר אפייה, מניחים את הבצק, מקמחים שוב ומכסים בעוד נייר אפייה. מרדדים את הבצק כך שיהיה קצת יותר גדול מהתבנית.
פרוסה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
9 מסירים את נייר האפייה העליון והופכים את הבצק לתבנית. מסירים בעדינות את נייר האפייה התחתון (שעכשיו נמצא למעלה).
10 מהדקים את הבצק היטב לבסיס ולדופנות התבנית.
11 מעבירים פנימה את המלית.
12 מערבבים את תערובת הפירורים ששמרנו בצד עם רבע כפית מלח גס.
13 מפזרים את הפירורים על המלית באופן שווה.
14 אופים 35-40 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.