1 הבצק: מעבדים קמח ואבקת סוכר במעבד מזון עם להב פלדה. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים עד לקבלת פירורים. מוסיפים כף מים ומעבדים לכדור (אם הבצק לא מתאחד מוסיפים בכל פעם כפית מים נוספת). אם אין מעבד מזון מכינים את הבצק בקערה, ומפוררים את החמאה פנימה בעזרת האצבעות.
2 עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומכניסים למקרר לצינון של חצי שעה.
3 מרדדים את הבצק הקר למלבן גדול בעובי 2 מ"מ.
במלוא תפארתם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
רואים שזה עוד רטוב? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 בעזרת חותכן קורצים מהבצק עיגולים בקוטר של כ-8 ס"מ. מסדרים את עיגולי הבצק בשקעים של תבנית מאפינס ומהדקים לדפנות. מכניסים את התבנית למקפיא ל-15 דקות.
5 בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות. אופים את הבצק 7-8 דקות, עד שהבצק משתזף מעט.
6 מכינים את המלית: ממיסים במיקרוגל בקערה חסינת חום שוקולד וחמאה. מערבבים.
7 טורפים בקערה ביצים וסוכר 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה ובהירה (אפשר להקציף במיקסר). מוסיפים תמצית וניל וטורפים שוב.
8 מוסיפים את תערובת השוקולד והחמאה המומסים לקערת הביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
9 מוסיפים מלח, מנפים פנימה את הקמח ומערבבים היטב.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
בתבנית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
10 בעזרת כף גלידה קפיצית או כל כף אחרת מעבירים את מלית הבראוניז לתוך הבצק הפריך שבתבנית המאפינס. ממלאים עד גובה התבנית.
11 אופים 12-13 דקות, עד שקיסם שמוחדר לאמצע התבנית יוצא רטוב קצת עם פירורים לחים (הבראוניז מוכנים כאשר החלק העליון שלהם נראה מוכן וסדוק אבל בפנים הם עדיין מעט רכים). מוציאים ומצננים מעט. שימו לב, זמן האפייה בבראוניז חשוב ביותר - אם מפספסים ואופים אותם קצת יותר ממה שנדרש הם הופכים לעוגת שוקולד, וחבל.