המצרכים :לעוגה (תבנית עגולה קוטר 24 ס"מ):
לקרם וניל:
לציפוי שוקולד:
אופן ההכנה:1 העוגה: מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית. 2 ממיסים במיקרוגל שוקולד מריר וחמאה, מוציאים ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. מניחים בצד לצינון קל. 3 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר למשך 3-4 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. 4 מערבבים פנימה את השוקולד המומס ומערבבים היטב. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? פרוסה | צילום: קרן אגם, mako אוכל5 מוסיפים תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה ומלח ומערבבים שוב, לקבלת תערובת חלקה. 6 מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ואופים 30-35 דקות, עד שקיסם שמוחדר למרכזה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לחלוטין. 7 הקרם: מקציפים במיקסר שמנת מתוקה עם אינסטנט פודינג וניל לקבלת קרם יציב. מעבירים את הקרם לעוגה ומיישרים. מעבירים לשעתיים-שלוש במקרר או חצי שעה במקפיא. 8 כשהקרם יציב מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים במיקרוגל (או בסיר קטן על האש) שמנת מתוקה עד לרתיחה. מוסיפים פנימה את השוקולד המריר ומניחים בצד לדקה-שתיים, כדי לתת לשוקולד להימס. מערבבים היטב לקרם חלק. 9 מוזגים את ציפוי השוקולד על קרם הווניל ומטים מעט את התבנית לצדדים עד שהקרם מכסה כל שטחה העליון. 10מחזירים לעוד שעתיים-שלוש במקרר (או חצי שעה במקפיא) לפני ההגשה. העוגה תישמר כשהיא עטופה היטב במקרר עד ארבעה ימים. |