1 מחממים תנור ל 190 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
>> מתכונים לחנוכה
>> מתכונים ללביבות
>> מתכונים לסופגניות
2 פורסים את בצק הפילאס על משטח מעט מקומח, מפזרים עוד קצת קמח על הבצק בחלקו העליון ומרדדים מעט את הבצק בעזרת מערוך.
3 מערבבים בקערה חמאה רכה ועלי תימין, מוסיפים מעט מלח ומעברבבים לקבלת תערובת חלקה. מורחים את תערובתה החמאה על כל שטח הבצק. מפזרים מעל הבצק גם גבינת פרמזן, ובעזרת הידיים לוחצים מעט על הגבינה ומהדקים את הגבינה לבצק.
4 מגלגלים את הבצק משני הצדדים פנימה ליצירת מראה ״ספר תורה״ ((כלומר – תופסים את צד ימין ומגלגלים עד אמצע המלבן, תופסים מצד שמאל ומגלגלים עד הנקודה בה פוגשים את הצד השני) ובעזרת סכין חדה פורסים את הבצק לאזניים.
5 מסדרים את האוזניים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, מברישים את הבצק בביצה טרופה, מפזרים מעט מלח גס מלמעלה ואופים 15-20 דקות, עד שהאזניים זהובות. מוציאים ומגישים. אפשר לאכול אותן חמות והן טעימות גם כשמצטננות.
>> לבלוג של קרן אגם
* את גבינת הפרמזן אפשר להמיר בכל גבינה צהובה אחרת.
* את התימין אפשר להמיר בעלי רוזמירין, זעתר טרי או אורגנו טרי.
ומקרוב יותר - קלטו איזה יופי | צילום:
נופר צור, mako אוכל