1 טורפים בסיר בינוני על אש בינונית סוכר, ביצים וקורנפלור עד לקבלת תערובת אחידה.
2 מוסיפים מיץ לימון וטורפים שוב, לאיחוד.
מתכונים לראש השנה
קינוחים לראש השנה
>> לבלוג של קרן אגם
דוגמנים אחד אחד | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
במי נתחיל? | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
3 מגבירים מעט את האש וממשיכים לטרוף עד שהקרם מסמיך והקצף נעלם. מסירים מהאש.
4 מוסיפים חמאה קרה ושוקולד לבן ומערבבים היטב עד שהם נמסים. מעבירים לכלי אחר ומצננים לחלוטין (אפשר לשמור במקרר כמה ימים).
5 התחתית: טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את הביסקוויטים והשקדים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לאיחוד. מניחים בצד.
6 אחרי שהקרם מצטנן לחלוטין מקציפים את השמנת לקצפת יציבה.
7 מעבירים שני שליש מכמות הקצפת לקרם הלימון ומערבבים לתערובת אחידה.
8 מוסיפים לקצפת שנותרה בקערה כף אבקת סוכר, מקפלים בעדינות ומכניסים לקירור עד שימוש.
9 ממלאים בכל אחת מהכוסות 2 כפות פירורי ביסקוויטים ומיישרים מעט. עליהם מניחים 4 כפות מקרם הלימון. מפזרים מלמעלה עוד 2 כפות של פירורים.
10 מעבירים את הקצפת הממותקת שנותרה לשק זילוף, ומקשטים כל מנה בזילוף של קצפת. מצננים שעה-שעתיים לפני ההגשה. שומרים בקירור.
לפני | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
אחרי | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** אפשר להכין את הקינוחים יום מראש.
** את הקינוח ללא הקצפת אפשר להכין יומיים מראש, אבל את הזילוף עושים בזמן אמת.