1 משמנים ומרפדים בנייר אפייה שתי תבניות אינגליש קייק (לא חד פעמיות).
2 מנפים לקערת המיקסר את הקמח, מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים.
>> לבלוג של קרן אגם
3 מחברים את וו הלישה ומוסיפים במהירות איטית תוך כדי ערבול חמאה, ביצים וחלב. מתחילים עם מחצית מכמות החלב, ובמידת הצורך מוסיפים עוד בהדרגה.
4 ממשיכים ללוש 8-10 דקות, עד לקבלת בצק רך, חלק וגמיש.
לפני האפייה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
פרוסה | צילום:
נופר צור, mako אוכל
5 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומגלגלים אותו בקערה כך שיצופה בשמן בכל צדדיו. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של כשעתיים בטמפרטורת החדר (או לילה במקרר).
6 בינתיים מכינים את המלית: מערבבים בקערה חמאה רכה עם אבקת סוכר, אבקת שקדים, ביצה וקמח לתערובת אחידה. מוסיפים ממרח תמרים ומערבבים לתערובת חלקה.
7 מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ומרדדים כל חלק על משטח מעט מקומח למלבן דק. מורחים רבע מכמות הקרם על כל יריעת בצק באופן אחיד ומפזרים אגוזים קצוצים ומעט שוקולד לבן. מגלגלים לרולדה ומגלגלים כל שתי רולדות לבורג.
8 מרפדים תבניות אינגליש בנייר אפייה, מעבירים פנימה את הרולדות, מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 40-45 דקות, עד שהעוגות תפוחות מאוד.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
דוגמניות | צילום:
נופר צור, mako אוכל
תמונה לאלבום | צילום:
נופר צור, mako אוכל
10 מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים 35-40 דקות, עד שהן שחומות למראה.
11 בזמן שהעוגות בתנור מכינים סירופ סוכר: מביאים לרתיחה מים וסוכר. מורידים את האש לבינונית ומבשלים 6-7 דקות עד להסמכה עדינה. מוסיפים וניל, מערבבים ומכבים.
12 מוציאים את העוגות מהתנור ומברישים מיד בסירופ סוכר.