1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 פורסים עלה פילו על משטח נוח לעבודה ומברישים בחמאה. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. מכסים בעלה שלישי, ואותו לא מברישים.
3 מורחים את כל שטחו של העלה העליון בממרח שוקולד, ומזלפים מעט טחינה גולמית.
הגלגול | צילום:
נופר צור, mako אוכל
הכי טעים השוקולד שנשפך בצדדים | צילום:
נופר צור, mako אוכל
4 מחלקים את מלבן הבצק ל-6 משולשים בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה.
5 מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לחלק הצר ליצירת צורת קרואסון. מסדרים על תבנית האפייה.
6 מברישים כל רוגלע במעט חמאה מומסת ואופים 15-20 דקות, עד שהמאפים זהובים ושחומים. השוקולד קצת בורח החוצה במהלך האפייה וזה בסדר, הכי כיף לנשנש אותו אחר כך ישירות מהתבנית.
7 מצננים, בוזקים אבקת סוכר ומגישים חם.
>> לבלוג של קרן אגם
רואים כמה שזה פציח? | צילום:
נופר צור, mako אוכל
שווים גם אחת כזו | צילום:
נופר צור, mako אוכל
** אפשר לשמור את המאפים בקופסה אטומה למשך יומיים-שלושה.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בספריי שמן.