1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 בקערת המיקסר מקציפים היטב ביצים וסוכר למשך 2-3 דקות, עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
3 מוסיפים בזרם איטי את השמן ואת השמנת המתוקה ומקציפים עוד כדקה.
4 מורידים מעט את מהירות המיקסר, מוסיפים חלב ומערבבים היטב.
5 בקערה נפרדת מערבבים קמח, אבקת אפייה וקקאו לתערובת אחידה.
עוגת רשת שוקולד גבינה פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
6 מוסיפים את תערובת הקמח לקערת המיקסר ומערבבים עד שהתערובת הופכת אחידה וכהה.
7 מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים בעזרת פלטה או גב של כף.
8 מכינים את תערובת הגבינה: מערבבים בקערה את כל המרכיבים לתערובת אחידה. אם מרגישים שהיא מעט דלילה אפשר להוסיף עוד כף-שתיים של אינסטנט פודינג.
9 מעבירים את התערובת לשק זילוף (אם אין, אפילו שקית פשוטה של כריכים תעשה את העבודה). גוזרים את קצה שק הזילוף לפתח בקוטר של כ-2 ס"מ (או בכל עובי שבו תרצו את פסי הגבינה).
10 מזלפים מבלילת הגבינה פסים אלכסוניים על העוגה בצורת שתי וערב.
11 אופים את העוגה 30-35 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש.
* העוגה טעימה גם בטמפרטורת החדר וגם קרה.
* העוגה תישמר כשהיא עטופה במקרר עד ארבעה ימים.