המצרכים :לתבנית עגולה קוטר 22 ס"מ:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים את התבנית. מומלץ גם לעטוף אותה מבחוץ למניעת נזילות. 2 מפרידים 3 מהביצים לחלבונים וחלמונים. שומרים את החלבונים בצד. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים שלנו ישירות למייל? שלמה | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 מקציפים בקערה חלמונים, ביצה שלמה ו-200 גרם סוכר לבן (כוס). 4 מוסיפים גבינה לבנה, ריקוטה, שמנת חמוצה, קמח, אבקת אפייה, קליפה מגוררת, מיץ לימון ווניל ומערבבים היטב. 5 מעבירים את התערובת לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שהעוגה מעט שחומה ויציבה במרכזה. 6 קצת לפני סוף האפייה מקציפים את החלבונים ששמרנו בצד עם רבע כוס הסוכר הנותרת עד לקבלת קצף יציב. 7 מוציאים את העוגה מהתנור ומעבירים אליה את המרנג. מחזירים לתנור לאפייה של 15 דקות נוספות. 8 מכבים את התנור, פותחים את דלת התנור ומשאירים אותה מעט פתוחה בעזרת כף עץ. 9 מניחים לעוגה להתקרר בתוך התנור כשעה, ומעבירים למקרר לשעתיים-שלוש לפחות. פרוסה | צילום: קרן אגם, mako אוכל** את גבינת הריקוטה אפשר להמיר בעוד 250 גרם גבינה לבנה. ** העוגה תישמר היטב במקרר 3-4 ימים. |