1 מחממים תנור ל-175 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
2 מקציפים במיקסר במהירות גבוהה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה מאוד (בערך 3 דקות).
3 מוסיפים את השמן לאט לאט בזרם איטי ותוך כדי הקצפה, ומיד אחריו את מיץ התפוזים.
4 מורידים את מהירות המיקסר ומוסיפים קמח, אבקת אפייה, קוקוס, סולת ואבקת פודינג וניל.
5 ממיסים את השוקולד המריר במיקרוגל בפולסים קצרים. מוציאים ומערבבים להמסה מלאה.
פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
6 מעבירים שלושת רבעי מכמות הבלילה לתבנית, ולרבע שנותר בקערה מוסיפים שוקולד מומס. מערבבים היטב לקבלת בלילה כהה.
7 שופכים את הבלילה הכהה על הבלילה הלבנה שבתבנית ומערבבים מעט בתנועות שיוש.
8 אופים 40-45 דקות, עד שקיסם שנועצים במרכז העוגה יוצא יבש.
9 כשהעוגה בתנור מכינים את סירופ הסוכר: מרתיחים בסיר קטן מים וסוכר, מוסיפים מיץ תפוזים, מבשלים עוד כדקה ומסירים מהאש.
10 כשהעוגה יוצאת מהתנור יוצקים עליה את כל כמות הסירופ.
11 מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
איזה שילוב יא אללה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
** העוגה נשמרת כשהיא עטופה היטב עד חמישה ימים בטמפרטורת החדר.