1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 טורפים בקערה ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. מוסיפים שמן וממשיכים לטרוף.
3 בקערה אחרת מערבבים קמח, אבקת אפייה, אבקת סודה לשתייה, קוקוס ואבקת קקאו. מוסיפים לתערובת הביצים וטורפים עד שאין גושים.
4 מערבבים מים רותחים עם אבקת קפה נמס ומוסיפים לתערובת.
5 מוסיפים שמנת חמוצה ומערבבים היטב לתערובת אחידה.
6 מעבירים לתבנית ואופים 35-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
7 לציפוי (גנאש): מחממים שמנת מתוקה בקערה חסינת חום במיקרו עד לסף רתיחה. מוציאים ומוסיפים פנימה את השוקולד המריר. מניחים לכמה דקות.
8 מערבבים היטב לתערובת חלקה (השוקולד יימס מהחום של השמנת).
9 מקשטים את העוגה בגנאש שוקולד ומפזרים מעל קוקוס.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
** העוגה נשמרת היטב בכלי אטום עד ארבעה ימים.
** לגרסה פרווה ניתן להחליף שמנת חמוצה בקרם קוקוס או במיץ תפוזים, ושמנת מתוקה בקרם קוקוס או בשמנת פרווה.