1 מכינים את הבצק הפריך: מערבבים במעבד מזון עם להב לפדה קמח ואבקת סוכר. מוסיפים קוביות חמאה ומעבדים בפולסים קצרים עד ליצירת פירורים. מוסיפים ביצה ומעבדים שוב. מוסיפים כף מי קרח ומעבדים עד לקבלת כדור בצק.
2 מחממים תנור ל 180 מעלות.
3 משטחים את הבצק בעזרת הידיים על גבי תבנית פאי ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות
התבנית עד למעלה. מניחים נייר אפייה, ומפזרים משקולת (שעועית יבשה או אורז) על פני כל שטח הבצק מעל נייר האפייה. אופים כ-15 דקות עד שהבצק מעט מתייצב ומקבל השחמה קלה.
>> לבלוג של קרן אגם
פרוסת פאי קלפוטי | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 בזמן שהבצק בתנור: טורפים בקערה ביצים עם סוכר, וניל ומלח למשך דקה. מוסיפים שמנת להקצפה וחלב, וממשיכים מעט לטרוף עד לאיחוד. מוסיפים קמח דרך מסננת וטורפים עם מטרפה עד שהתערובת ללא גושים.
5 כשהבצק יוצא מהתנור מסירים את המשקולת ואת נייר האפייה.
6 מסדרים על גבי הבצק את רבעי הפירות ויוצקים את הבלילה מעל הפירות . מפזרים מעל גרידת לימון ושקדים פרוסים.
7אופים 35-40 דקות עד שהבלילה מקבלת צבע שחום מהמם והפירות מעט מבעבעים בפנים.
8 מוציאים את העוגה מהתנור , מקשטים במעט אבקת סוכר ומגישים חם או חמים עם כדור גלידה מעל.
פירות עונתיים לבחירתכם | צילום:
קרן אגם, mako אוכל