המצרכים :לבצק (תבנית פאי 26 ס"מ או תבנית עוגה 24 ס"מ):
לבלילה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הבצק הפריך: מערבבים בקערה של מעבד מזון עם להב פלדה קמח ואבקת סוכר, מגבירים את המהירות ומוסיפים את קוביות החמאה. מערבלים בפולסים עד שמתקבלת תערובת פירורית . 2 מוסיפים את המים הקרים תוך כדי ערבול ובהדרגה (יכול להיות שלא תצטרכו את כל הכמות), עד שנוצר כדור בצק רך ונעים למגע. 3 מעבירים את הבצק לשקית ניילון ושמים במקרר לצינון. 4 מחממים תנור ל-170 מעלות ובינתיים מכינים את המלית: טורפים בקערה ביצים וסוכר למשך 2 דקות, עד לקבלת תערובת מעט תפוחה. פרוסה | צילום: קרן אגם, mako אוכל>> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? 5 מוסיפים גבינה לבנה, שמנת חמוצה, מיץ לימון, קליפת לימון ווניל, ומערבבים. 6 מנפים פנימה קמח וקורנפלור, מערבבים היטב ושומרים בצד. 7 פורסים נייר אפייה ומקמחים אותו היטב. מעבירים שני שליש מכדור הבצק ומקמחים גם אותו. מכסים בנייר אפייה נוסף ומרדדים במערוך לעיגול גדול, קצת יותר גדול מהתבנית. 8 מסירים בזהירות את נייר האפייה העליון, מרימים את הבצק בעזרת נייר האפייה התחתון והופכים אותו על התבנית. כשהבצק יושב בתוך התבנית מסירים בזהירות את נייר האפייה. 9 מהדקים את הבצק לבסיס ולדפנות (אם מדובר בתבנית שהיא לא תבנית פאי יש לעלות עם הבצק טיפה בשוליים, אבל לא עד הסוף). שומרים לכם אחת | צילום: קרן אגם, mako אוכל10 מניחים על הבצק נייר אפייה וממלאים בשעועית יבשה, בחומוס או באורז, שישמשו כמשקולת. אופים 10-15 דקות, עד שהבצק מקבל גוון זהוב אך לא מדי. מוציאים מהתנור ומסירים את נייר האפייה עם המשקולת. 11 מוזגים לתבנית את בלילת הגבינה . 12 מפוררים מלמעלה את שליש הבצק ששמרנו בצד, ומפזרים באופן אחיד ושווה. מחזירים לתנור לעוד 35-40 דקות, עד שהמלית נראית יציבה ותפוחה. 13 מצננים ואוכלים, בטמפרטורת החדר או קר מהמקרר. * הפאי יישמר במקרר כשהוא מכוסה היטב עד ארבעה ימים. |