המצרכים :ל-35-40 יחידות:
למילוי:
לעיטור:
אופן ההכנה:1 מנפים את הקמח לתוך קערת המיקסר, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים. 2 מתחילים ללוש במהירות איטית ומוסיפים מלח, שמן ואת המים - לא הכל בבת אחת. מתחילים עם שלושת רבעי כוס וממשיכים רק עד שהבצק הופך לכדור. >> רוצים לקבל את המתכונים הכי טובים של "אוכל טוב" למייל? רוזלך לוטוס בתבנית | צילום: קרן אגם, mako אוכל3 לשים כ-10 דקות, מעבירים לקערה מעט משומנת ומגלגלים את הבצק כך שיצופה בשומן מכל צדדיו. 4 מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים בטמפרטורת החדר. 5 מוציאים את הבצק למשטח מעט מקומח, מוציאים אוויר ומחלקים אותו לארבעה כדורים. מכסים את הכדורים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 20-30 דקות. 6 בינתיים מחממים תנור ל-220 מעלות ומרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. רוזלך מוגשים | צילום: קרן אגם, mako אוכל7 מרדדים כל כדור על משטח מקומח למלבן דק בעובי כ-2 מ"מ, ומורחים בעזרת ספטולה או כף ממרח לוטוס בנדיבות ומגלגלים לרולדה. 8 חותכים לפרוסות בעובי 2-3 ס"מ ומסדרים על תבנית אפייה ברווחים קטנים. 9 אופים 4-7 דקות, עד שהרוזלך מקבלים ממש מעט צבע ותופחים. אל תתפתו לאפות אותם יותר מדי כי הם יאבדו מהרכות שלהם. 10 מוציאים, מקשטים במלא אבקת סוכר וטורפים. |