1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
2 מפרידים את הביצים לחלבונים וחלמונים.
3 מקציפים את החלבונים עם חצי כוס סוכר לקצף יציב.
4 בקערה נפרדת טורפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר, תמצית וניל ושמן לתערובת מעט תפוחה.
5 מעבירים את קצף החלבונים לתערובת החלמונים ומקפלים בעדינות לתערובת אחידה. מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
6 מעבירים את הבלילה לתבנית התנור ובעזרת ספטולה מיישרים היטב, עד שהבלילה מכסה את התבנית כולה. אופים כ-10 דקות, עד שהעוגה נראית אפויה.
אהבה שלנו בלב | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
7 מוציאים את העוגה מהתנור והופכים אותה, עם נייר האפייה, על גבי מגבת גדולה כך שנייר האפייה פונה למעלה. מסירים את נייר האפייה בעדינות.
8 מגלגלים את העוגה עם המגבת לרולדה הדוקה ומניחים בצד להצטנן.
9 בינתיים מכינים את הקרם: מקציפים במהירות גבוהה שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצב יציב. מוסיפים פודינג ותמצית וניל ומקציפים שוב.
10 מערבבים את המסקרפונה בקערה כדי שתתרכך, ומוסיפים לקרם. מקציפים שוב, לקבלת קצפת יציבה.
11 פותחים את הרולדה, שהצטננה בינתיים, על משטח נוח לעבודה.
12 מעבירים שלושת רבעי מכמות הקרם למרכז העוגה ומורחים אותו על כל העוגה באופן אחיד. מפזרים את רבעי התותים.
13 מגלגלים את העוגה בחזרה לרולדה, ומקשטים מלמעלה בקרם שנשאר בקערה וברבעי תותים. אפשר לבזוק מעל הכל אבקת סוכר.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
משוש חיינו | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
** הרולדה תישמר במקרר עד שלושה ימים.
** לגרסת פרווה ממירים שמנת מתוקה בשמנת צמחית לא ממותקת, מוותרים על המסקרפונה ומוסיפים עוד חצי מכל שמנת צמחית, כף וחצי אבקת סוכר ועוד 2 כפות אינסטנט פודינג.