1 מערבבים במעבד מזון עם להב פלדה קמח, אבקת אפייה, סוכר לבן ומלח.
2 מוסיפים את קוביות החמאה ושמן הקנולה ומעבדים רק עד לקבלת פירורים. מוסיפים חלמונים ווניל ומעבדים שוב. מוסיפים מים במזיגה איטית מאוד תוך שמעבד המזון פועל, עד שהבצק מתאחד לכדור ולא יותר מזה.
3 עוטפים את כדור הבצק בניילון נצמד ומעבירים למקרר לצינון של חצי שעה לפחות.
4 מחממים תנור ל-180 מעלות ומרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה.
רחת לוקום | צילום:
נופר צור, mako אוכל
לפני הגלגול | צילום:
נופר צור, mako אוכל
יפות שלנווווו | צילום:
נופר צור, mako אוכל
5 מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים.
6 מרדדים כל חלק בצק על משטח מעט מקומח ונוח לעבודה לקבלת מלבן ארוך וצר. מייצרים מרחת הלוקום גלילים דקיקים ומסדרים אותם בחלק התחתון של המלבן.
7 מגלגלים לרולדה, ופורסים לעוגיות בעובי 2-3 ס"מ. מסדרים על תבנית האפייה.
8 אופים את העוגיות 15-20 דקות, עד להזהבה קלה מאוד. מצננים, מקשטים באבקת סוכר ואוכלים.
>> לבלוג של קרן אגם
כל אחת היא אור קטן | צילום:
נופר צור, mako אוכל
וכולן - אור איתן! | צילום:
נופר צור, mako אוכל
** העוגיות יישמרו בקופסה אטומה עד חמישה ימים.
** לגרסת פרווה ממירים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה או בנטורינה.