פיתות זעתרהאם יש מישהו שעדיין לא ניסה את פיתות הזעתר של קרן אגם? אם יש - אנחנו מבקשים לגאול אותו לאלתר ממצב הביש הזה, ולשלוח אותו מיד למטבח, מצויד במתכון הגאוני הזה. נשבעים לכם, אנחנו חורשים עליו בלי סוף
צילום: קרן אגם, mako אוכל
|
המצרכים :10 פיתות:
לזעתר:
אופן ההכנה:1 מנפים את שני סוגי הקמח לקערת המיקסר ומערבבים היטב. מוסיפים שמרים יבשים, מלח וסוכר ומערבבים שוב. 2 מוסיפים שמן זית ואת המים - תחילה מחצית מכמות המים ואז לאט לאט עוד, עד לקבלת עיסה אחידה (הימנעו מעודף נוזלים). לשים 10 דקות לקבלת בצק רך וגמיש ומעט דביק. 3 מגלגלים את הבצק לכדור, מניחים בקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד ומניחים להתפחה של 45 דקות עד שעה. הבצק לא תופח הרבה וזה בסדר. 4מערבבים בקערה קטנה את תערובת הזעתר ושמן זית לקבלת משחה סמיכה. 5 כשהבצק תפח מוציאים אותו למשטח עבודה נוח. מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 100 גרם כל אחד ומניחים על תבנית מעט משומנת. מכסים במגבת לחה. 6 מרדדים כל כדור על משטח מקומח, עדיף בקמח דורום, לעיגול בצק דק. מנקבים את הבצק בעזרת מזלג (או האצבעות) ומעבירים לנייר אפייה. חוזרים על הפעולה עם שאר חלקי הבצק. 7 מורחים בנדיבות מתערובת הזעתר על הבצק (משאירים את השוליים נקיים) ומפזרים מעט מאוד מלח גס. 8 מחממים תנור לחום 250 מעלות עם אבן שמוט בפנים או תבנית תנור הפוכה. 9 מחליקים את הפיתות לתנור ואופים (ישירות על האבן או התבנית ההפוכה) 5-6 דקות, עד שהשוליים זהובים. מגישים חם חם. >> המתכון פורסם לראשונה בבלוג של קרן אגם * הערת מערכת: מכיוון שחלק מתערובות הזעתר מלוחות מאוד, אנחנו מעדיפים לשים כמות קטנה יותר של מלח בבצק - כפית או כפית וחצי. דוגמנית הבית | צילום: קרן אגם, mako אוכל** אפשר להמיר לקמח לבן רגיל או לקמח כוסמין לבן. אם רוצים להמיר לקמח מלא - ממירים רק חצי מהכמות ומוסיפים עוד נוזלים לבצק. ** אפשר להכין ולהקפיא אחרי אפייה, כשהפיתות עדיין רכות, אבל עדיף לאכול טרי טרי. ** אפשר (ומומלץ) להכפיל כמויות. |