1 מחממים תנור ל-180 מעלות ומשמנים היטב תבנית אפייה.
2 מקציפים חמאה וסוכר (במיקסר או בעזרת מטרפה), מוסיפים את הביצים וממשיכים להקציף.
3 מוסיפים מיץ וקליפת לימון, תמצית שקדים ושמנת חמוצה ומערבבים.
עוגת לימון ושקדים שלמה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מורידים את מהירות המיקסר (או מפסיקים את ההקצפה במטרפה) ומוסיפים קמח, קמח שקדים ואבקת אפייה. מערבבים היטב לקבלת תערובת אחידה.
5 מעבירים לתבנית ואופים 40-45 דקות, עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים עליו. מצננים.
6 מערבבים בקערה אבקת סוכר, תמצית שקדים ו-2 כפות מים לתערובת משחתית במרקם שמזכיר טחינה סמיכה. אם צריך מוסיפים כף מים נוספת.
פרוסה | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
7 מצפים את העוגה.
>> לבלוג של קרן אגם
>> לסדנאות של קרן אגם
** העוגה תישמר במקרר עד ארבעה ימים כשהיא מכוסה היטב.
** אפשר לאפות את העוגה בתבנית 24, היא פשוט תצא קצת יותר נמוכה.
** לגרסה פרווה: ממירים את החמאה בכוס שמן קנולה ואת השמנת החמוצה בקרם קוקוס או שמנת צמחית באותה הכמות.