1 מנפים לקערת המיקסר קמח, מוסיפים שמרים יבשים ומערבבים.
2 מפעילים את המיקסר במהירות איטית ומוסיפים סוכר לבן, שמן וביצים.
3 מוסיפים את המים תוך כדי פעולת המיקסר, במזיגה איטית (ייתכן שלא תצטרכו את כל הכמות). מוסיפים גם את המלח ולשים 8-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש.
>> לבלוג של קרן אגם
לפני ההוצאה מהתבנית | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
4 מעבירים את הבצק לקערה מעט משומנת ומגלגלים אותו כך שישומן מכל הכיוונים. מכסים בניילון נצמד ובמגבת ומניחים להתפחה של שעה וחצי עד שעתיים.
5 כשהבצק מוכן מחלקים אותו לכדורים קטנים במשקל 30 גרם כל אחד (אם אין לכם משקל, גודל הכדורים צריך להיות מעט קטן יותר מכדור פינג פונג).
6 טובלים כל כדור בחמאה מומסת ומסדרים בתבניות, אחד על השני. חשוב לא לעבור את שלושת רבעי גובה התבנית כי הכדורים תופחים מאוד באפייה.
7 אם נשארה קצת חמאה מומסת, שופכים אותה על הכדורים בתבניות.
8 מכסים במגבת ומניחים להתפחה חוזרת של 30 דקות.
9 מחממים תנור ל-180 מעלות.
חלת לחם קופים | צילום:
קרן אגם, mako אוכל
10 אופים את החלות 30-35 דקות, עד שהכדורים מזהיבים.
11 מוציאים מהתנור, מצננים 5 דקות והופכים על צלחת גדולה (עם התבנית). ממתינים כמה דקות ורק אז מוציאים את התבנית.
12 מגישים חם.