מהפכה של ממש בעולם החומוס: מותג חמסה מביא בשורה אמיתית לאוהבי החומוס, המזכירה את מהפכת הטחינה הגולמית שנמצאת בשימוש כמעט בכל בית ישראלי. מדובר בחומוס גולמי גרגרי, ללא חומרים משמרים, שאף נבחר כמוצר השנה בקטגורית החומוס על ידי צרכנים שטעמו והתענגו עליו.
אופן השימוש פשוט - כל מה שצריך הוא קופסת חומוס חמסה, מים לערבוב, כפית ותבלינים שאתה אוהב. מערבבים ומנגבים, והתוצר נשאר טרי ונגיש ביותר - קונים קופסה, שמים במזווה ופותחים מתי שרוצים.
החומוס אינו מתקלקל כמו כל חומוס מצונן אחר, ותוקף חיי המדף שלו ארוכים מאוד - ארבעה חודשים מיום הפתיחה. החומוס מיועד לניגוב אסלי או למריחה בתוך סנדוויצ'ים. ההמצאה מגיעה ממפעל מזון מיבנה, כאשר על הטעם והמרקם אחרי החומוסאי הוותיק מרסלו אדטו מפרדס חנה.
מהפכת הטחינה הגיעה לחומוס
אדטו חשב על הרעיון כבר לפני יותר מעשור, כאשר לקוחותיו הנאמנים ביקשו לקנות חומוס בכמות גדולה לביתם, אך חששו מכך שלא יסיימו את הכמות והחומוס ייהרס. הוא פנה למהנדס מזון שהכיר, ויחד החלו לעבוד על אבטיפוס לחומוס גולמי להכנה ביתית. השלב הבא היה מפגש עם יצרני המזון משפחת וויל, הם למדו את הנושא וגילו כי מעל 60% מהצרכנים מכינים טחינה לבד בבית ממניעי טעם ובריאות ולכן לדעתם ניתן לייצר את אותה מהפכה גם בעולם החומוס.
לאחר שלוש שנים של פיתוח ומחקרי טעימה, נולד חומוס חמסה להכנה ביתית – ללא חומרים משמרים. המוצר הושק בקיץ שעבר וזכה לתגובות נלהבות של צרכנים.
מתכון: חומוס סגול בתוספת סלק
יתרון נוסף הוא הגיוון - חומוס אסלי גולמי מאפשר לכם להיות יצירתיים ולהוסיף מגוון מרכיבים מרעננים. הנה מתכון צבעוני במיוחד לחומוס סגול בתוספת סלק:
מצרכים -
- 4 סלקים בגודל בינוני
- 5 כפיות מיץ לימון
- 1 שן שום
- 1 כפית כמון
- 1 כפית גרידת לימון
- רבע כפית מלח
אופן הכנה -
לבשל במים את הסלק כחצי שעה (או עד שניתן לבקע אותו בקלות בעזרת סכין)
לאחר שהצטנן, לקלף את הקליפה ולחתוך לקוביות. הוסיפו לבלנדר את הסלק, 4 כפות חומוס חמסה ו 8 כפות מים. מלח, כמון גרידת הלימון, מיץ הלימון וקצת פלפל שחור.
"מבצע עצמאות" לחודש מאי, שמונה שקלים בלבד לאריזה המספיקה ל- 18 מנות אישיות. כשרות: כשר פרווה בהשגחת הרבנות הראשית יבנה. מהדרין, בד"צ עדה חרדית.