האח הגדול (צילום: mako)
רשימת קניות. מאסט מספר אחת | צילום: mako

1. לא משנה מה, אל תעשו קניות בלי רשימה.

2. כשאתם מכינים את רשימת הקניות, אל תתעצלו וציינו בה גם את הכמויות הנדרשות מכל אחד מהמוצרים. 

3. תכננו את התפריט השבועי שלכם מראש. כך תוכלו להכין רשימת קניות אחת מסודרת, וללכת איתה לסופר. הנה תפריט שבועי לדוגמה.

>> כל תהליך חיובי בחיים מתחיל אצלנו בפייסבוק

4. חשוב לזכור: לא קניתם בעודף, לא זרקתם. חבל לקנות יותר מדי רק כי מתפתים למבצעים. אם יחסר - תמיד תוכלו להשלים מוצרים בקנייה חוזרת. שלא תבינו לא נכון - מותר וכדאי לקנות מבצעים, ובלבד שהמוצר הוא באמת חלק מסדר היום שלכם ובאמת יש לכם צורך בו.

5. אחסנו את המוצרים בבית במקומות המתאימים להם, כדי להאריך את חייהם כמה שיותר. הנה, למשל, הכללים לאחסון נכון של פירות וירקות.

עוד באוכל טוב:

 

חיתוך פטריות וירקות (צילום: loooby, Istock)
אחסנו את הירקות שלכם כמו שצריך. אל תפריעו להם להאריך חיים | צילום: loooby, Istock

6. הבשר הקפוא בסופר בדרך כלל מוכשר, מחירו זול במיוחד ואיכותו לא רעה בכלל. אם הוא לא מעובד - אין כל סיבה לפסול אותו. הדבר נכון במיוחד לגבי בשר לבישול ארוך, שבכל מקרה מושפע מזמן הבישול ותוספת הירקות והתבלינים. נתחים כמו שריר, צלעות, חזה, צוואר וכו' חבל לקנות טרי (או מיושן) - זה פשוט בזבוז כסף.

7. רגע לפני שאתם מתחילים לבשל הניחו את חומרי הגלם של הארוחה כולה מול העיניים. נסו להשוות לכמות הנדרשת לכם, ואם אין צורך בכמות כולה - השאירו בצד למחר.  

8. גם חיסכון בזמן ההכנה הוא חיסכון. ארגנו את עבודת הבישולים שלכם בהתאם.

9. תכננו ארוחות משולבות, שלא ידרשו שימוש ביותר ממקור אנרגיה אחד (תנור או כיריים). אם אתם מכינים עוף בתנור, למשל, צרפו אליו אנטיפסטי. 

תבשיל קדירה (צילום: gabrieldome, Istock)
בבישול ארוך בשר קפוא יעבוד לא פחות טוב מבשר טרי | צילום: gabrieldome, Istock

10. אל תזרקו את הקצוות של הירקות שהשתמשתם בהם לבישול. שימו אותם במים קרים ובשלו מהם ציר ירקות, שיוכל לשמש אתכם בהמשך כנותן טעם (באורז, למשל) או אפילו כמרק בפני עצמו.

11. חסכו את השימוש באבקת מרק בכך שתתחילו את הבישול בטיגון של הירקות. כשהם מתרככים הוסיפו להם מלח, פלפל ושאר תבלינים, כסו במים קרים ובשלו לפחות שעה. המנה תהיה עשירה בטעמים ולא תזדקק לחיזוק נוסף.

12. הפשרת בשר צריכה להיעשות רק במקרר - לא במים ולא במיקרו. תנו לו יום או יומיים, והוא יהיה מוכן לשימושכם.

13. כשאתם קונים ירקות, הקפידו לבחור אותם בגדלים שונים, בהתאם לשימוש שאתם מייעדים להם. בצלים, למשל, כדאי לקנות חלק קטנים (לסלט) וחלק גדולים (לבישול). נקודת המוצא היא שירק שחתכנו לא יישמר לאורך זמן.

14. בישול בכלי מכוסה חוסך זמן ואנרגיה.

15. כשמקפיצים ירקות, כדאי לעשות זאת על מחבת לוהטת. זה יגרום לירקות להוציא את מרב הטעם וגם לשמור על פריכות.

16. אפשר להכין סלטים מראש - רק כל עוד לא מתבלים אותם עד ההגשה. סלט שתובל ברגע האחרון יהיה פריך, חף מנוזלים ובעל מראה מוצק וטרי.

>> היום בתפריט: כנפיים בטריאקי, אנטיפסטי גזר ואורז מאודה