מרק חרירה אלג'יראימרק צפון אפריקאי שהוא ארוחה שלמה ודשנה - עתיר בקטניות וניחוח לימוני![]()
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
יש שיאמרו שהוא אלג'יראי ויש שיישבעו שהוא מרוקאי. על דבר אחד אין מקום לוויכוח – מדובר באחד המרקים הכי טעימים שיש. בצפון אפריקה המרק הזה מזוהה עם חודש הרמדאן, שם נהגו להכינו בעת סיום הצום. אצלנו, עוד מבית סבתא רבא שלי, נהוג היה להגישו ליום הכיפורים. החרירה הוא ארוחה שלמה ודשנה - עתיר בקטניות וניחוח לימוני. המצרכים (4 מנות):
אופן ההכנה:1 מטגנים במעט שמן קנולה בסיר רחב על אש בינונית את הבצל, השום, עשבי התיבול, החומוס והעדשים למשך דקה-שתיים. 2 מוסיפים את קוביות העגבנייה ומבשלים 20 דקות על אש נמוכה, בסיר מכוסה. 3 מוסיפים את ציר העוף ומבשלים עוד כ-45 דקות, עד שהכל מתרכך. מתבלים בכמון ובמלח ופלפל לפי הטעם. 4 רגע לפני ההגשה סוחטים את הלימון ומוסיפים לסיר, או ישירות לצלחת. הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|