אורז מלא מוקפץ עם פלפליםעם התיבול הנכון (אסייתי מתקתק) והתוספות הנכונות (פלפל אדום ואפונת שלג) - אין אחד שיצליח להתנגד למנה הזו, ואז מה אם היא עם אורז מלא. מפקפקים? נסו ותראו
צילום: אסף אמברם, mako אוכל
|
לקראת סוף העונה של אפונת השלג, אני מזמינה אתכם לתת לה את הכבוד הראוי. היא כיפית כנשנוש סתם ככה, וכשמוסיפים אותה למנות היא נותנת להן טוויסט פריך, נעים ומתקתק.
אשר לאורז מלא – אם עדיין לא הצלחתם להתרגל לטעמו של האורז המלא, המתכון הזה יכול לעזור. אני מעדיפה את האורז הבסמטי המלא, שהוא מאוד בריא וטעים והוא הקליל מכל סוגי האורז המלא. בתיבול הנכון, יחד עם טעמים שהם מעט אסייתיים, זה באמת ממש מעדן. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מבשלים את האורז המלא: שוטפים את האורז היטב ומייבשים אותו על ידי קלייה בסיר יבש. מוסיפים 2 ורבע כוסות מים רותחים ו-1/2 כפית מלח ומבשלים על אש נמוכה 40-45 דקות, עד שכל הנוזלים מתאדים. 2 בקערית קטנה מערבבים את הסויה עם המייפל והחרדל. 3 במחבת רחבה מחממים את שמן הזית ומטגנים את השום, הפלפלים והבצל הירוק. מוסיפים את הרוטב והאפונה הסינית ומערבבים היטב. 4 מוסיפים את האורז, מתבלים במלח ופלפל, מערבבים היטב עד שכל התערובת חמה ומתובלת ומגישים. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. |