מאפינס טבעונייםכמה כיף לגלות שאפשר לאפות עוגות גם בלי ביצים: מאפינס בסיסיים מעולים, עם שקדייה ורסק תפוחים ובלי שום רכיב מהחי
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
האם אפשר להכין עוגה בלי ביצים? כשדודה שלי התקשרה וסיפרה לי ששכחה להוסיף את הביצים לעוגה והיא בכל זאת יצאה מעולה, אני חייבת להגיד שהייתי קצת סקפטית. עוגה בחושה ללא ביצים היא הרי כישלון ידוע מראש. ואז ניסיתי את המאפינס האלה, שאין בהם ביצים אבל יש בהם רסק תפוחים וממרח שקדים, וגיליתי שוואללה, זה אפשרי, וזה ממש ממש טעים.
המתכון הזה הוא מתכון בסיס. תרגישו חופשי להעשיר את הבלילה בשוקולד צ'יפס, צימוקים או אגוזים.
המצרכים (12 מנות):
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-180 מעלות. מערבבים בקערה את כל המרכיבים היבשים: קמח, קקאו, סודה לשתייה וסוכר. 2 מערבבים בקערה נפרדת את כל המרכיבים הרטובים: סילאן, שמן קוקוס מומס, שקדייה, רסק תפוחים, תמצית וניל ומים. 3 מוזגים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים רק עד לקבלת תערובת אחידה. מוזגים לתבנית מאפינס משומנת קלות ואופים כ-25 דקות, עד שקיסם יוצא יבש. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
|