מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
ליה שומרון, באה בריא

באה בריא: סלט שעועית מזין

לא תמיד קל לשלב קטניות בתפריט היום יומי מבלי שהן יכבידו. הסלט הזה מצליח לשלב בתוכו שעועית לבנה בדרך קלילה וטעימה

סלט שעועית לבנה (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהרבע שעה
  • זמן הכנהיותר משלוש שעות
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר פרווה

חלבון מלא מן הצומח הוא שילוב של דגן וקטנית. לא תמיד קל למצוא את הקטנית שתשתלב בתפריט ולא תכביד. אני אוהבת לעשות מהקטניות סלטים. זה הופך אותן לאוכל קליל יותר ויומיומי.


שעועית לבנה, הופכת לקלילה ורעננה בסלט שעיקרו עגבניות וזיתים.

המצרכים :

  • 1 כוס שעועית לבנה מבושלת (כ-1/2 כוס שעועית לבנה שהושרתה ובושלה עד לריכוך)

  • 10 עגבניות שרי, חתוכות לרבעים
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • 1/4 כוס זיתי קלמטה, חתוכים לרבעים
  • 1 גבעול סלרי קצוץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מיץ מלימון סחוט
  • סומאק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט.

*ליה שומרון פינדרהיא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il