סלט תפוחי אדמה בריאאיך הופכים סלט תפוחי אדמה לבריא יותר? פשוט מאוד: מוסיפים לו סלק ובצל ירוק, מורידים את הביצים (כן, ביצים זה בריא, אבל לא בכמות כזאת) ומטפלים במיונז. שווה לאמץ
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
אני אוהבת מאוד סלט תפוחי אדמה וביצים עם מלפפון חמוץ - הבעיה היא שכשאוכלים אותו אפשר בקלות לצרוך שתי ביצים קשות, ואפילו יותר, בלי לשים לב. הסלט הזה פותר את הבעיה הזו - אין בו ביצים בכלל (טבעונים, זה טוב גם לכם). מכיוון שרק תפוחי אדמה זה גם לא להיט מבחינה בריאותית - הוספתי את הסלק, האפונה והבצל הירוק, שנותנים גיוון בצבע, בטעמים, במרקמים וגם בערכים התזונתיים.
המנה נשמרת היטב במקרר (אם נשאר ממנה משהו. ולא נשאר).
המצרכים :
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מאדים בסיר גדול את התפוחי אדמה והסלקים (על קליפתם) כ-40 דקות. מצננים. 2 קולפים את התפוחי אדמה והסלקים ופורסים לקוביות בינוניות. 3 פורסים את הבצל ירוק. 4 מערבבים את מרכיבי הרוטב היטב בקערית קטנה. 5 מערבבים את מרכיבי הסלט, מוסיפים את הרוטב ומערבבים שוב. הכנתם? ספרו לנו איך יצא! * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
|