ירקות שורש אפויים בתנורלא שיש לנו משהו נגד תפוחי אדמה, אבל אפילו אנחנו אוהבים לגוון לפעמים. ליה שומרון פינדר מציעה תוספת קצת אחרת: קוביות של סלק, ארטישוק ירושלמי ובטטה, אפויות בשמן זית ותבלינים
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
כשאנחנו חושבים על תוספת למנה בשרית, אנחנו אוטומטית חושבים על תפוחי אדמה בתנור, או לכל היותר על בטטות. וזה חבל, כי יש עוד הרבה ירקות שאפשר לחתוך, לזרוק לתנור ואחר כך לאכול בהנאה רבה. הפעם בחרתי לשלב ארטישוק ירושלמי עם סלק, קולרבי ובטטה - שילוב צבעוני (וגם טבעוני), טעים ומזין. נסו גם, כדאי לכם. המצרכים :
אופן ההכנה:1 קולפים את הירקות וחותכים לקוביות שוות בגודלן. 2 מערבבים עם שמן הזית, השום והתבלינים. 3 מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות) ואופים כ-30 דקות, עד שכל הירקות רכים במידה הרצויה (אם הירקות חתוכים קטן כמו בתמונה - אין צורך אפילו לכסות בנייר אלומיניום). הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> בשבוע שעבר הכנו סלט גזר משודרג
>> והנה עוד מתכונים שווים של ליה שומרון פינדר, מתוך הספר "פשוט לבשל בריא"
* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא.
|