סלט סלק וחומוססלט סלט, אבל עשיר ומשביע ומלא בחלבון וברזל. מגרשים את האנמיה ונהנים מכל רגע
צילום: אפיק גבאי, mako אוכל
|
חלבון מן הצומח צריך להכיל דגנים וקטנית. לאו דווקא באותה המנה, אלא בתפריט הכללי שלנו. לכן חשוב לאכול קטניות, בעיקר למי שלא צורך מוצרים מן החי. הבעיה היא שהרבה אנשים לא משלבים קטניות בתפריט היומיומי שלהם, למעט ממרח חומוס. אז הנה דרך קצת שונה להשתמש בגרגירי החומוס האלה. בסלט הזה, עם המתיקות של הסלק והרעננות של הנענע, הם מקבלים אופי קליל ואוורירי שלא מזכיר בכלל את הממרח הכבד שאנחנו מכירים. המצרכים :
אופן ההכנה:1 מסננים את גרגירי החומוס ומעבירים לסיר. מכסים במים, מביאים לרתיחה ומבשלים כ-45 דקות או עד שהחומוסים רכים (לחלופין, אפשר להשתמש בחומוס מבושל ומוקפא). 2 מאדים את הסלק, שלם ולא קלוף, כשעה בסיר עם מים רותחים וכלי אידוי מתאים (רשת אידוי או מסננת). מוודאים שהסלק רך, מצננים, מקלפים, וחותכים לקוביות. 3 הכנת הסלט: מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה, מתבלים ומגישים. * ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מחברת הספר "פשוט לבשל בריא", מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא. >> והנה עוד רעיון לסלט סלק נהדר >> בשבוע שעבר הכנו נודלס מוקפצים עם סלמון הכנתם? ספרו לנו איך יצא! |