הרבה הורים חושבים שדגים זה לא אוכל לילדים - ולא בצדק. מדובר באוכל מאוד בריא, ואם רק תיתנו לילדים שלכם את ההזדמנות תתפלאו לראות שהם ממש אוהבים את זה. הקושי העיקרי בהכנה של דגים הוא הקנייה שלהם. בעיקרון דגים טריים תמיד טעימים יותר מקפואים - אבל דווקא במתכון הזה, מכיוון שמדובר בקציצות, אפשר להשתמש בלי בעיה בסלמון קפוא מהסופר. את הקינואה שבמתכון אפשר להשאיר או להשמיט - הקציצות ייצאו טעימות ורכות איתה או בלעדיה. מכיוון שדג קליל יותר מבשר תראו שהילדים אוכלים יותר.

קציצות סלמון ברוטב עגבניות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות סלמון ברוטב. תתפלאו, אבל ילדים מתים עליהן | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות סלמון וקינואה ברוטב עגבניות

המרכיבים:
400 גרם פילה סלמון, חתוך לקוביות בינוניות
1/3 כוס קינואה
1 ביצה
1 בצל יבש, חתוך גס
100 גרם בטטה/דלורית/גזר, חתוך גס
חופן כוסברה (או פטרוזיליה)
1 כפית כורכום
מלח ופלפל

לרוטב:
2 כפות סילאן (מתמרים בלבד, ללא סוכר)
2 כפיות כורכום
מלח ופלפל
1 חבילה קטנה (100 גרם) של רסק עגבניות

אופן ההכנה:

1. מבשלים את הקינואה: שמים את הקינואה בסיר קטן, מוסיפים 2/3 כוס מים ומבשלים במשך 20 דקות. מצננים מעט.

2. שמים במעבד מזון את הסלמון, הקינואה והביצה ומעבדים היטב. מעבירים לקערה בינונית.

3. קוצצים דק במעבד מזון את הבצל, הבטטה והכוסברה ומוסיפים לקערה עם הדג. מתבלים ומערבבים.

4. בסיר רחב מערבבים 5 כוסות מים רותחים עם הסילאן והתבלינים ומביאים לרתיחה. בידיים רטובות יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג ומניחים בעדינות במים הרותחים. לאחר שכל הקציצות בפנים, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כ-20 דקות.

5. מגישים על מצע של אורז מלא, קינואה או פירה שורשים.

* ליה שומרון פינדר היא בוגרת בית הספר Natural Goutmet Institute בניו יורק, מגישת טלוויזיה ("מתכון בטוח"), מרצה ומנחת סדנאות בישול בריא

הכנתם? ספרו לנו איך יצא!

יש לכם חברים עם ילדים? שתפו גם אותם

>> בשבוע שעבר הכנו ממרח קישואים וקשיו טעים ומזין בטירוף
>> כל המתכונים לפסח