לזניה שילדים אוהבים
טוב נכון, לא ככה מכינים לזניה איטלקית כהלכתה, אבל תראו לנו את הילד שאוהב את הגרסה למבוגרים יותר מאשר את המאפה המגניב הזה – ונחזור בנו מיד.
המרכיבים (6 מנות):
1 חבילה פסטה פוסילי
500 גרם קוטג' (2 קופסאות)
200 גרם רסק עגבניות
2 כפות פסטו (אפשר להכין לבד או לקנות)
100 גרם גבינה צהובה 9% מגוררת
100 גרם גבינה צהובה 9% פרוסות
אופן ההכנה:
1. מכינים את הפסטה על פי הוראות היצרן.
2. מחממים תנור ל-180 מעלות.
3. לאחר סינון הפסטה שמים אותה בקערה גדולה ומוסיפים את הקוטג', רסק העגבניות, פסטו, תבלינים וגבינה צהובה מגוררת ומערבבים.
4. את התערובת מעבירים לתוך תבנית מלבנית מתאימה לתנור.
5. מניחים מעל התערובת פרוסות גבינה צהובה, כך שיכסו את כל הבלילה.
6. מכניסים לתנור ל-20 דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: לזניה לילדים
פסטה ברוטב פסטו
הגדולים מבשלים את הפסטה, הקטנים מכינים לעצמם את הרוטב.
המרכיבים (5 מנות):
1 חבילת פסטה
2-3 כפות פסטו
3 כפות קטשופ
50 גרם גבינה צהובה 9% מגורדת (לא חובה)
אופן ההכנה:
1. מכינים ערב קודם ספגטי או פסטה בצורה האהובה על ילדכם לפי הוראות היצרן, ושוטפים במים קרים להפסקת הבישול.
2. שומרים בכלי מתאים למיקרוגל ושמים במקרר.
3. כשהילדים רעבים הם מוצאים את הכלי מהמקרר ומוסיפים 2-3 כפות פסטו ו-3 כפות קטשופ.
4. אם רוצים, מוסיפים גבינה צהובה 9% מגורדת.
5. מערבבים הכל ומכניסים ל-2 דקות במיקרוגל.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פסטה ברוטב פסטו
פטוצ'יני ירקות ועוף
עוד פסטה, הפעם עם הופעת אורח של חזה עוף. טיגון קצר, ערבוב עם נשמה – ויש לכם מנה מנצחת.
המרכיבים (4 מנות):
500 גרם פטוצ'יני
שמן זית לטיגון
300 גרם חזה עוף חתוך לרצועות (עובי 1 ס"מ אורך 5 ס"מ)
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים
200 גרם פטריות חתוכות לפרוסות
3 כפות פסטו
2 כפות ממרח עגבניות מיובשות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
2. מחממים מחבת עם שמן זית ומטגנים קלות את רצועות העוף. מוסיפים את הפטריות והבצל הירוק.
3. מוסיפים פסטו וממרח עגבניות מיובשות ומתבלים במלח ופלפל.
4. מערבבים הכל יחד ומגישים חם.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: פטוצ'יני ירקות ועוף
* כל המתכונים באדיבות פרסקו חצבה.