• אפשר להוסיף לרוטב שעועית לבנה קפואה או כזו שהושרתה כל הלילה.
בשר עם במיה
המצרכים: 2 ק"ג בשר בקר לגולש 1 בצל קצוץ 1 פלפל חריף קצוץ (לשיקולכם) 1 פלפל ירוק שלם קצוץ 1 גמבה קצוצה 1 שקית במיה קפואה 1 קופסת עגבניות מרוסקות 1 כף פפריקה מתוקה 1 כף כמון 1-2 כפות סילאן 1 כף ציר בקר או 1 אבקת צלי או מרק עוף שמן זית פלפל שחור מלח מים עד לכיסוי הבשר
בשר עם במיה. קפואה, בטח שקפואה | צילום:
קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
אופן ההכנה:
1. מרככים את הבצל והפלפלים בסיר עם שמן.
2. מוסיפים את העגבניות ומבשלים כ-10 דקות.
3. חותכים את הבשר לקוביות ומטגנים בנפרד במעט שמן זית.
4. מעבירים לסיר עם הירקות.
5. מוסיפים את אבקת המרק והתבלינים.
6. מוסיפים את המים ומבשלים כ-30 דקות.
7. מוסיפים את הבמיה ומבשלים כשעה נוספת או יותר, עד לריכוך טוב של הבשר.
8. טועמים ומוסיפים לפי הצורך תיבול ומים.
שוקיים בבירה. האלכוהול כבר בפנים | צילום:
קובי בכר, קצת מזה וקצת מזה, הוצאת ליתם
שוקיים עם עגבניות וגמבה בבירה
המצרכים: 10-12 שוקיים של עוף 2 גמבות פרוסות לעיגולים 2-3 עגבניות פרוסות 2 בצלים פרוסים לעיגולים 1 בקבוק בירה לבנה 1 לימון פרוס לפרוסות 1 כף אבקת שומר 2 כפות פפריקה כ-1/4 כוס שמן זית פלפל שחור מלח
אופן ההכנה:
1. מניחים את השוקיים בתבנית משומנת.
2. מפזרים את התבלינים ואת שמן הזית ומורחים את השוקיים היטב.
3. מניחים את פרוסות הירקות מעל לעוף.
4. יוצקים את הבירה.
5. מעל פרוסות הירקות מניחים את פרוסות הלימון ומכסים בנייר כסף.
6. מכניסים לתנור בחום בינוני ואופים כשעה וחצי.
7. מסירים את נייר הכסף, טועמים, מתבלים אם יש צורך ואופים עוד כ-20 דקות.
תגובות