מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

mako
פרסומת

הזדמנות אחרונה לזמן איכות: 3 מתוקים להכין עם הילדים

יומיים לפני סוף החופש הגדול ונגמרו לכם הרעיונות מה לעשות עם הצאצאים? לפני שהם מתיישבים לעוד שעה מול המחשב, מה דעתכם להכין איתם משהו כיפי, מתוק וטעים?

מאי ברונפמן
mako
פורסם:
הקישור הועתק

כדורי שוקולד

מתכון של רות סירקיס, מתוך מהדורת 35 שנה לספר "ילדים מבשלים".
ממתקים טעימים ויפים אלה עושים בידיים, ומגישים בגביעוני נייר לילדים וגם למבוגרים.

כדורי שוקולד מהממים
כדורי שוקלד. תמיד רלוונטיים|צילום: Monika Adamczyk, istockphoto

מרכיבים (30-32 כדורים):
200 גרם ביסקוויטים
10 כפות סוכר
5 כפות קקאו
7 כפות חלב
1 כפית תמציתוניל
100 גרם חמאה או מרגרינה
קוקוס טחון
סוכריות שוקולד קטנטנות

כלים:
שקית פלסטיק
קרש חיתוך
כתיש עץ (פטיש שניצלים) או מערוך
קערה
כף, כפית
כף גדולה לבחישה
צלחת שטוחה
גביעוני נייר

אופן ההכנה:

1. מפוררים את הביסקוויטים: שמים אותם בשקיק פלסטיק או נייר. סוגרים את השקית, מניחים ודופקים בכתיש עץ או במערוך עד שהפירורים דומים לאורז.

2. שמים את הפירורים בקערה ומוסיפים סוכר או קקאו. מערבבים היטב. מוסיפים חלב, וניל וחמאה או מרגרינה ובוחשים היטב.

3. לוקחים כפיות מלאות מהתערובת ויוצרים כדורים קטנים בין כפות הידיים.

4. שמים קוקוס בצלחת אחת וסוכריות שוקולד בצלחת שנייה. מגלגלים חלק מכדורי השוקולד בקוקוס וחלק בשוקולד. שמים בגביעוני נייר ומסדרים על מגש או בקופסת ממתקים.

5. כדורי שוקולד עשירים: מחליפים את הסוכר והקקאו ב-100 גרם שוקולד מריר ואת החלב בשמנת מתוקה. ממיסים את השוקולד עם החמאה במיקרו או על סיר כפול. מוסיפים לשברי הביסקוויטים את השמנת, הוניל והשוקולד המומס. מצננים ויוצרים כדורים.

חטיפי פצפוצי אורז ומרשמלו
חטיפי פצפוצי אורז ומרשמלו. דביקים וטעימים|צילום: istockphoto, istockphoto

חטיפי פצפוצי אורז ומרשמלו

חטיף אמריקאי אהוב שנמכר באריזות, אך גם פופולארי מאוד בגרסתו הביתית.

המרכיבים:
300 גרם מרשמלו לבן
150 גרם פצפוצי אורז
40 גרם חמאה
1 כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
אופציה: סוכריות צבעוניות או סוכריות שוקולד לקישוט

אופן ההכנה:

1. ממיסים בסיר את החמאה. מוסיפים את המרשמלו (ניתן לקצוץ אותם לפני, אבל לא חובה) ומערבבים עד שכל המרשמלו נמס.

2. מוסיפים לסיר את הוניל וקמצוץ מלח.

3. מניחים בקערה גדולה את פצפוצי האורז ושופכים עליהם את המרשמלו המומס. מערבבים עד שכל פצפוצי האורז מכוסים.

4. מעבירים לתבנית משומנת ומרופדת בנייר אפיה ומהדקים את התערובת. אם תרצו לקשט את החטיפים בסוכריות, זה הזמן.

5. מצננים על השיש, או במקרר.

6. כאשר התערובת התקררה והתקשתה, מוציאים מהתבנית וחותכים לריבועים.

*טיפ: אפשר להשאיר שוליים של נייר אפייה שיבצבצו משני צידי התבנית. כאשר תרצו להוציא את החטיפים, תוכלו למשוך את שולי הנייר משני צידיו ולשלוף את החטיפים מבלי לשבור אותם.

יוגורט
מעדן חלב ביתי. שווה זהב|צילום: istockphoto

מעדן חלב ביתי

מתכון באדיבות מועצת החלב והבקר. מעדן חלב קל ופשוט בשלושה צעדים בלבד.

המרכיבים (למנה אחת):
כוס חלב
כפית אחת של 'אינסטנט' פודינג בטעם שאתם אוהבים

תוספות אפשריות:
סוכר
אגוזים
קוקוס
פצפוצישוקולד

פרסומת

אופן ההכנה:

1. מוזגים חלב לקערה.

2. מוסיפים כפית אבקת פודינג ובוחשים. אם רוצים, מוסיפים לפודינג את התוספות האחרות.

3. מכסים ומניחים במקרר עד להתייצבות.

מצאתם טעות לשון?