לפעמים היא מתחת ולפעמים מעל, לפעמים היא ליד ולפעמים בפנים – אבל היא תמיד החברה הנאמנה ביותר של כוס התה. מירי ארזי מ"מתוקה" רידדה, חתכה והוציאה מהתנור מבחר עוגיות מפתיעות, ששווה למזוג בשבילן עוד כוסית. טבילה נעימה
6. מרדדים את הבצק בעזרת מערוך, על משטח עבודה מקומח קלות, לעובי של 1/2 ס"מ (העוגייה מתנפחת בתנור, לכן הרידוד צריך להיות דק).
7. קורצים מהבצק עיגולים בעזרת קורצן, ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים זה מזה. מרדדים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה עד גמר הבצק.
8. מקשטים את העוגיות בשוקולד צ'יפס לבן (או בשברי שוקולד לבן). אופים 6-8 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות – גם אם העוגיות לא ייראו בשלב זה מוכנות, יש להוציאן מהתנור כדי לקבל מרקם רך ונימוח. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.
עוגיות פרח מתובלות
כשר, חלבי
עוגיות פשוטות (רק לכאורה, בפנים מסתתרת גבינת מסקרפונה) בשלושה טעמי חורף קלאסיים – קליפת תפוז מגוררת, קינמון וג'ינג'ר. להשלמת האווירה החורפית, אפשר להגיש אותן כשלישייה על מקל קינמון דק לצד תה מהביל.
1. מנפים לקערה את החומרים היבשים - הקמח, אבקת האפייה והסודה לשתייה. מוסיפים את המלח.
2. מקציפים בקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה והסוכר כ-5 דקות למרקם אוורירי. מוסיפים את גבינת המסקרפונה ומקציפים דקה נוספת.
3. מוסיפים לקערת המערבל את הביצה ותמצית הווניל ומקציפים למרקם אחיד ואוורירי. מוסיפים בבת אחת את כל החומרים היבשים ומערבבים כדקה עד קבלת בצק.
4. מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים. מערבבים כל חלק בנפרד עם תוספת אחרת (שומשום קלוי ותפוז/ קינמון/ ג'ינג'ר) בקערת מערבל עם וו גיטרה כדקה.
5. מכסים בניילון נצמד כל סוג בצק בנפרד ומעבירים למקרר לשעתיים עד שלושה ימים (או לחודש במקפיא).
6. מרדדים את הבצק על משטח מקומח בעזרת מערוך לעובי של 3 מ"מ. קורצים בעזרת קורצן פרח צורות של פרחים ומסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווחים קטנים זה מזה.
7. מרדדים את שאריות הבצק וחוזרים על הפעולה עד גמר הבצק. קורצים חור במרכז כל פרח בעזרת צנתר מס' 8.
8. אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-15 דקות, עד שקצות העוגיות מזהיבים (העוגיות עצמן אינן מזהיבות בעת האפייה).
עוגיות פרח מתובלות. עם תפוז, קינמון וג'ינג'ר | צילום:
דן פרץ, ifeel
עוגיות צלחת בעיטור פרחי קקאו
כשר, חלבי
מכינים בצק חמאה רגיל עבור עוגיות הצלחת ושומרים ממנו כמות קטנה עבור עיטורי הפרחים, וממנה מכינים בצק קקאו כהה. מומלץ להגיש את כוס התה על עוגיית הצלחת ולהפתיע את האורחים.
כלי עזר: צלחות קרמיקה קטנות (תחתיות) עמידות באפייה מערבל + וו גיטרה/מעבד מזון מערוך צנתר מס' 8/קורצני RFM קטנים בצורת פרחים/לבבות/עיגולים
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת מערבל עם וו גיטרה את החמאה, הסוכר והקמח עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומערבבים כדקה-שתיים עד שהבצק אחיד.
2. מערבבים שישית מהבצק עם אבקת הקקאו ליצירת בצק כהה (מיועד לעוגיות קטנות לעיטור). מכסים בניילון נצמד את שני סוגי הבצק ומעבירים למקרר לשעתיים עד שלושה ימים (או לחודש במקפיא).
3. מרדדים את הבצק הבהיר בעזרת מערוך לעובי של 1/2 ס"מ, וחותכים בעזרת סכין עיגולים גדולים מעט מהצלחות שבחרתם.
4. מניחים את עיגולי הבצק על הצלחות, מהדקים בעזרת הידיים וחותכים בעזרת סכין את שאריות הבצק מהקצוות. שומרים במקרר את הצלחות עם עיגולי הבצק עד האפייה.
5. מרדדים את הבצק הכהה בעזרת מערוך לעובי של 2 מ"מ. קורצים בעזרת צנתר מס' 8 (או בעזרת קורצני בצק סוכר) צורות מהבצק.
6. מניחים את הצלחות המכוסות עיגולי בצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה ומקשטים בעיטורי הבצק הכהה (ראו תמונה). מהדקים קלות בעזרת האצבעות את העיטורים לצלחות.
7. אופים את הצלחות המכוסות בצק בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-20 דקות עד השחמה.
8. מצננים את העוגיות על רשת כחצי שעה. משחררים בעדינות בעזרת סכין קטנה וחדה את העוגיות מהצלחות.
עוגיות צלחת. דרך מקורית וטעימה להגיש תה | צילום:
דן פרץ, ifeel
חטיפי בריאות ביתיים
כשר, קל, מהיר, פרווה
חטיפי הבריאות האלה הם תחליף טעים, קל הכנה והעיקר - לא מעובד, לחטיפי האנרגיה הקנויים. אפשר לאלתר בפיצוחים ובתיבול לפי טעמכם, אך יש לשמור על יחסי הכמויות.
5. מחזירים את התבנית לאפייה נוספת של חצי שעה לייבוש. מצננים היטב ומחלצים את החטיפים מהתבנית.
חטיפי בריאות. הרבה יותר בריא מאלה שקונים | צילום:
דן פרץ, ifeel
"שקדי" תה
כשר, קל, חלבי
מי לא אוהב שקדי מרק? שיקום הילד (והמבוגר) שיעמוד בפניהם! מכיוון שהתחליף הישראלי לקרוטונים "תפס" בישראל טוב כל כך, חשבנו שכדאי לאמץ אותו, בגרסה מתוקה כמובן, גם לתה. תנו לילדים לדוג אותם בשקט, ואם הם לא בעניין של תה החליפו אותו בחלב.
כלי עזר: מערבל עם וו לישה מערוך מברשת להברשת ביצה גלגלת פיצה/סכין חדה
גריסיני מתוק. הכי כיף להגיש קשור בסרט | צילום:
דן פרץ, ifeel
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת מערבל עם וו לישה את המים, הסוכר והשמרים כדקה. מוסיפים את הקמח, שמן הזית, המלח וקליפת התפוז ומערבבים 5 דקות עד שמתקבל בצק רך הנפרד מן הקערה.
2. מוסיפים לקערת המערבל את הצימוקים ומערבבים דקה נוספת. מניחים את הבצק בקערה משומנת קלות, מכסים במגבת (או בניילון נצמד) ומתפיחים במקום חמים כשעה וחצי או עד שהבצק מכפיל את נפחו.
3. מוציאים מן הבצק את האוויר ומרדדים על נייר אפייה מקומח בעזרת מערוך - הבצק יתכווץ מדי פעם, מניחים לו לנוח וחוזרים על הפעולה עד שמתקבל מלבן בגודל נייר האפייה ובעובי של 5 מ"מ.
4. מורחים את הבצק בביצה הטרופה, ובעזרת גלגלת של פיצה/סכין חדה חותכים אותו לפסים ברוחב של 5 מ"מ. מסדרים אותם בתבנית מרופדת בנייר אפייה ברווחים של 1 ס"מ זה מזה.
5. מפזרים על פסי הבצק כמות נדיבה של סוכר גבישי ואופים בתנור שחומם מראש ל-185 מעלות כ-12-15 דקות - הגריסינים צריכים להיות שחומים אך לא אפויים מדי. מצננים ומגישים.
עוגיות פרלין קקאו
כשר, קל, חלבי
עוגיות קקאו פשוטות אלה זכו לכמה טוויסטים קטנים כמו חיתוך דמוי פרלין, מתיקות מעודנת ותוספות לא שגרתיות (כמו מלח גס ופולי קפה) שהפכו אותן לעוגיות מתוחכמות הקורצות בעיקר לחיך בוגר ואנין.
החומרים לכ-50 עוגיות: 200 גר' חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות סוכר חום בהיר ½1 כוסות קמח, מנופה 1/4 כוס קקאו כהה מאיכות טובה קורט מלח 1 חלמון ביצה מס' 1 1/2 כפית תמצית וניל אמיתית
כלי עזר: מעבד מזון תבנית רינג מלבנית/תבנית מרובעת מערוך מברשת לביצה סט קורצנים מרובעים
עוגיות פרלין. עוגיות פשוטות בלוק של מיליון דולר | צילום:
דן פרץ, ifeel
אופן ההכנה:
1. מעבדים במעבד מזון את החמאה, הסוכר החום, הקמח, הקקאו והמלח, עד שמתקבל בצק פירורי. מוסיפים את החלמון והווניל ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.
2. משטחים את הבצק (בעודו רך) ברינג מרובע או בתבנית אפייה מרובעת לעובי של 8 מ"מ, ומעבירים למקרר לשעתיים עד שלושה ימים (או לחודש במקפיא).
3. מוציאים את הבצק מהמקרר וקורצים בעזרת קורצן מרובע ריבועים בגודל פרלין (אפשר לחתוך בעזרת סכין).
4. מסדרים את ריבועי הבצק בתבנית מרופדת בנייר אפייה במרווחים של 1 ס"מ זה מזה. מורחים בביצה הטרופה ומקשטים בתוספות (מלח גבישי, פול קפה וכו').
5. אופים את ריבועי הבצק בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות במשך כ-15 דקות, או עד שהבצק יציב למגע (יש להיזהר מייבוש יתר - בצק קקאו יכול להיראות לא אפוי אך להיות מוכן). מקררים ומגישים בתוך קופסת פרלינים או בצלחת חגיגית.
* הכנה ומתכונים: מירי ארזי, רשת "מתוקה", צילום: דן פרץ, סטיילינג: עמית פרבר
* מתוק לה מתוק: ניחוח קפה מהביל על הבוקר, כריכים טובים הנעשים על המקום, שלל עוגיות טובות מבית אמא וספה אחת נוחה כדי לשבת – זהו סיפור ההתחלה הצנוע של רשת "מתוקה", שהסניף הראשון שלה נפתח ב-1998 בנווה צדק. כיום מתוקה היא רשת חנויות קונדיטוריה ובתי קפה בתל אביב, וכל מוצרי הקונדיטוריה עדיין נעשים בעבודת יד ובדגש על אסתטיקה מוקפדת של המוצרים ושל אריזתם. בין המאפים של הרשת אפשר למצוא עוגות, עוגיות, מאפים מתוקים ומלוחים, שוקולד ומעדנים. בשנת 2004 הושק שירות מתוקה Roomservice – מגשי אירוח ארוזים ואלגנטיים המיועדים לאירועים קטנים, לישיבות משרד ולקוקטיילים. רשת מתוקה: טל' 1-700-723-723
* הכתבה התפרסמה באתר ifeel. לקבלת גיליון במתנה לחצו כאן
תגובות