בשר לוהט ישר מהגחלים זה אחד הדברים הכי טעימים שיש, אבל אין לזלזל בשילובים מנצחים כמו קבאב בפיתה עם טחינה ומטבוחה ביתית. מתכונים משובחים של מיטב השפים לסלטים שירטיבו לכם את הפיתה
מן הראוי שנפתח בסלט שהוא הכוכב הבלתי מעורער של המטבח הישראלי, והבסיס לכל "על האש" ראוי לשמו. אז נכון שמדובר בהשקעה, והרבה יותר נוח לקפוץ לסופר או לכפר ערבי, אבל אין כמו הסיפוק שביצירת החומוס הפרטי שלכם. שווה לנסות.
מן הראוי שליד מנות שעולות על האש יהיה גם סלט חריף-אש שראוי לשמו. שף ישראל אהרוני עם מתכון קל שיגרום לכם לחשוב פעמיים לפני שתסתפקו שוב במטבוחה עם חומרים משמרים מהסופר.
כדי שהקיבה שלכם לא תקרוס אל מול הסטייקים, הקבבים והשיפודים שאתם מתכננים עבורה, כדאי להקל עליה לפחות בגזרת הסלט. מתכון של רבע שעה (או פחות, אם אתם קוצצים מהר במיוחד) שבסופו תוצר צבעוני ומרענן.
אחרי שחוקרים באירופה בדקו ומצאו שהכרוב בריא במיוחד, אין סיבה שלא תפנקו את הגוף שלכם עם סלט קליל שמכיל גם שקדים ותפוחי עץ. ולא, אין שום סיבה שתתפשרו ותקנו סלטים עתירי מיונז במעדנייה.
סלט כרוב משובח | צילום:
Jim Scherer, GettyImages IL
גרגרי החומוס לא נועדו רק להיטחן למשחה או לקשט את המנה שלכם בחומוסייה – הם יותר מראויים לסלט שבו הם הכוכבים הראשיים. אז שף ישראל אהרוני החליט לעשות בדיוק את זה, ויצר סלט מרענן ועשיר בטעמים.
את זה כולם יודעים, מהרומנים ועד המרוקנים – אין מנגל בלי סלט חצילים. אתם יכולים אפילו לנצל את ההפוגה בין ערימת בשר אחת לאחרת לצליית החציל על הגריל. אז תקבלו באמת את התוצאה המושלמת.
ייגמר לפני שתשימו לב. סלט תפוחי אדמה | צילום:
getty images
סלט תפוחי אדמה
השילוב המנצח של תפוחי אדמה, ביצים, מיונז, חרדל וחמוצים כובש כל פעם מחדש ומתאים לכל נתח בשר שהולך להיחרך על המנגל שלכם. אל תפחדו שהמיונז יתקלקל בשמש – הסלט יחוסל עוד לפני שתספיקו להכין שני שיפודים.
אין לכם זמן להשקיע בסלט חצילים תוצרת בית אבל בכל זאת בא לכם להגיש לאורחים משהו מרשים שלא מוצאים בסופר? הנה לפניכם המתכון האולטימטיבי לשדרוג סלט חצילים קנוי, שמוכיח שתבלינים טריים עושים את כל ההבדל.
לא כל מה שהיה פעם יצור חי חייב לעלות על הגריל, אפילו ביום כזה. שף חיים כהן עם מתכון לסלט פשוט, עמוס עשבי תיבול שבו ההפתעה האמיתית טמונה בדג נא קצוץ ומיץ לימון.