עוגייה פריכה עם קרם מסקרפונה
מתוקים הם הכי לא הקטע שלה, ובכל זאת היא הצליחה להמציא קינוח מופתי על המקום, ועוד בתנאי לחץ. הכוונה היא כמובן לאינה, שבמשימת המאפים כמעט איבדה עשתונות, אבל אז התעשתה ואלתרה ממתק בצק פריך שהשאיר את השופטים מזילים ריר. התאנים למעלה מוסיפות לקינוח הזה את הטאץ' של הסטייל שהפיל אותנו לגמרי.
>> למתכון: עוגייה פריכה עם קרם מסקרפונה
פאי אגסים והל
השופטים התעלפו על המנה הזאת, ואנחנו נוטים להאמין שלא בכדי: תחתית בצק פריך, ומעליו אגסים מבושלים עם וניל וקרם של מסקרפונה ושמנת. ההל? אל תילחצו ממנו, הוא רק מוסיף גוון. רן וסיליבר במיטבו.
פסטלים ממולאים בפירות יבשים ואגוזים
חשבתם שסמדי בומבה היא אישה של עוף וממולאים? צדקתם, אבל מתברר שלא רק. במשימת ארוחת ליל שבת היא הפציצה עם ממתקי סיגר מטוגנים, שמתיקותם הנהדרת הצליחה לחצות את מסך הטלוויזיה. ממלאים, מטגנים, טובלים בסירופ – ומגיעים לגן עדן.
>> למתכון: פסטלים ממולאים בפירות יבשים ואגוזים
מרק פירות קר
זוכרים את מרק הפירות של אביבה ממשימת ארוחת ליל שבת? יכול להיות שהוא חמק מתחת לרדאר שלכם, כי אין בו שוקולד, ולא בצק, ולא שאר מרכיבים מושחתים. אז אנחנו כאן בשביל להפנות אליו שוב את הזרקור. מדובר בעוד מתכון פשוט וגאוני מבית פיבקו: מרק פירותי עם עננים של מרנג – עדין, מקסים, משגע. אפילו חיים אמר.
קרמשניט
אתמול ציינו אותו כאחד מעשרת המתכונים שהכי אהבתם – היום הוא חוזר שוב, כאחד המתוקים המובילים של העונה. גל ליבוביץ, האיש וקרם הפטיסייר, עם המתוק שזורק אותו בחזרה לילדות, ולנו מזכיר כמה כיפית התכנית הזאת.