תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 3 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.
2. מוסיפים לסירוגין את השמנת והקמח, ואחר כך את המלח ואבקת האפייה ומערבלים עוד 3 דקות.
3. מוסיפים את השוקולד צ'יפס ומערבבים ידנית.
4. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה, הסוכר ותמצית הווניל ומערבלים 3 דקות. תוך כדי פעולת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה.
2. מוסיפים את שני סוגי השמנת והקינמון ואחר כך את הקמח, אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 2 דקות.
3. מקמחים מעט את האגסים והמרציפן, מוסיפים לבלילת הבצק ומערבבים ידנית לבלילה אחידה.
4. יוצקים לתבנית ואופים כ-55 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת. לפני ההגשה אפשר לבזוק מעל אבקת סוכר. בקיץ שומרים את העוגה במקרר, ומחממים מעט לפני ההגשה.
תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צ.). שמים בקערת המערבל את הסוכר, הביצים, תמצית הווניל והשמן ומערבלים 3 דקות. מוסיפים את הפינה קולדה או הברנדי.
2. מוסיפים לסירוגין את הריוויון והקמח ובסוף את אבקת האפייה והקוקוס ומערבלים 3 דקות.
3. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 45-50 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
4. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. כשהעוגה מוכנה ובעודה חמה, מברישים אותה בסירופ עד שהוא נספג לתוכה. מצננים על רשת.
תבנית כיכר בגודל 11x34 ובעומק 7 ס"מ, משומנת ומקומחת
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). שמים בקערת המערבל (מיקסר) את החמאה והסוכר ומערבלים 4 דקות. תוך כדי עבודת המערבל מוסיפים את הביצים אחת אחת עד שהן נבלעות בקציפה. מוסיפים את מיץ הלימון וגרידת הלימון, את תמצית הווניל והשקדים הטחונים.
2. מוסיפים לסירוגין את הקמח והריוויון. מוסיפים את אבקת האפייה ואבקת הסודה ומערבלים עוד 3 דקות רק עד שכל החומרים מתאחדים.
3. יוצקים את התערובת לתבנית. מניחים את התבנית בתבנית תנור גדולה ואופים 50-60 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים.
4. בינתיים מכינים את הסירופ: שמים בסיר קטן את הסוכר והמים ומביאים לרתיחה. מבשלים על להבה בינונית 5 דקות ומסירים מהאש.
5. לאחר שמוציאים את העוגה מהתנור, מצננים מעט ומניחים על רשת. בעוד העוגה חמה, מברישים אותה בסירופ כמה פעמים. זורים מעל את השקדים הקלויים ואפשר לקשט עם קליפות הלימון. מצננים על רשת.
1. מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). ממיסים בסיר כפול על אדים את השוקולד עם החמאה והסוכר. מסירים מהאש, מוסיפים לסיר את הביצים אחת אחת וטורפים אחרי כל הוספה.
2. מוסיפים את הקמח, האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים לתערובת אחידה.
3. יוצקים את התערובת לתבנית ואופים כ-40 דקות, עד שקיסם עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם מעט פירורים לחים. מצננים על רשת.
תגובות