בראוניס לפסח / חגית343
המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם חמאה\מרגרינה בטמפרטורת החדר
כוס ורבע סוכר
חבילה אינסטנט פודינג שוקולד או וניל כשר לפסח
5 ביצים שלמות
200 גרם אגוזים קצוצים
אפשר להוסיף מעט שוקולד צ'יפס ומעט צימוקים
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2. ממיסים שוקולד וחמאה על להבה מאד נמוכה, תוך בחישה מתמדת. מסירים מהאש.
3. תוך כדי בחישה מוסיפים את הביצים אחת אחת.
4. מנפים את האינסטנט פודינג לתערובת ומוסיפים אגוזים. ממשיכים לבחוש כל הזמן.
5. מעבירים את התערובת לתבנית מלבנית (27X33) ואופים בחום של 175 מעלות כ-30 דקות. הבראוניס מוכנים כשיש קרום פריך מעליהם.
6. מצננים היטב ורק אז פורסים לריבועים קטנים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: בראוניס כשרים לפסח
מאפינס שוקולד / pirge
המרכיבים:
כוס שמן קנולה
כוס קקאו
2 כוסות סוכר
2 כפות יין אדום מתוק
4 ביצים טרופות
כוס מים רותחים
מיכל שמנת חמוצה
2 כוסות קמח מצה
להגשה: סירופ שוקולד
אופן ההכנה:
1. מערבבים היטב בקערה את השמן, הקקאו, הסוכר, היין האדום והביצים.
2. מוסיפים מים רותחים, שמנת חמוצה ובוחשים היטב.
3. מוסיפים את קמח המצה ומערבבים יחד עד לקבלת תערובת אחידה וללא גושים.
4. מוזגים לתבנית מאפינס ואופים בתנור בחום של 175 מעלות למשך כ-30 דקות.
5. מגישים חמימים או קרים בזיגוג סירופ שוקולד.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מאפינס שוקולד כשרים לפסח
עוגה כושית קוקוסית / pirge
המרכיבים:
כוס סוכר
כוס אבקת שוקולית
כוס קמח מצות מנופה
כוס קוקוס
שקית אבקת אפייה
3/4 כוס שמן
2 ביצים
2 כוסות מים פושרים
לזיגוג:
1/2 מיכל שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הסוכר, אבקת השוקולית, קמח המצות המנופה, הקוקוס, אבקת האפייה, השמן והביצים.
2. מוסיפים את המים הפושרים ומערבבים היטב.
3. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה ומשומנת.
4. משאירים על השיש למנוחה של 20 דקות.
5. אופים בחום בינוני למשך כ-40 דקות.
6. בזמן האפייה מכינים את זיגוג השוקולד: מחממים בסיר קטן שמנת מתוקה רק עד לסף רתיחה, סוגרים את הלהבה ומוסיפים שוקולד מריר, בוחשים היטב עד לקבלת קרם שוקולד דליל.
7. מיד לאחר האפייה יוצקים על העוגה את זיגוג השוקולד החם.
8. לאחר צינון מעבירים את העוגה למקרר.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגה כושית קוקוסית
עוגת שכבות: מרנג, מוס שוקולד, שרי וחלבה / pirge
המרכיבים:
למרנג:
5 ביצים מופרדות
1/2 כוס סוכר
2 כוסות קוקוס (מי שלא אוהב קוקוס ימיר לאגוזים או שקדים גרוסים)
שקית סוכר וניל
למלית:
2 מיכלי שמנת מתוקה להקצפה
מיכל שוקולד השחר 300 גרם
150 גרם חלבה מפוררת
1 חבילה אינסטנט פודינג וניל או שוקולד
1/4 כוס יין מתוק או חלב
2 כפות שרי ברנדי
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
2. משמנים תבנית פיירקס עגולה 26 ס"מ.
3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר והוניל לקצף לא קשה אך יציב. מוסיפים את הקוקוס ומבליעים בקצף.
4. אופים בחום של 175 מעלות במשך כ-20 דקות עד שיזהיב ומוודאים בנגיעה קלה שהמרנג יציב.
5. מצננים כחצי שעה ובינתיים מכינים את המלית.
6. מקציפים במיקסר את השמנת, השוקולד והפודינג לקרם יציב.
7. מוסיפים את היין, השרי והחלבה ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.
8. יוצקים את התערובת על המרנג הקר, מקפיאים שעה-שעתיים ומקשטים בקוקוס, אגוזים, שוקולד, או חלבה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת שכבות כשרה לפסח
מרציפן שקדים במעטפת שוקולד / pirge
המרכיבים:
150 גרם שוקולד מריר חתוך לקוביות
3/4 כוס מים
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
200 גרם ביסקוויטים "פתי בר" מפוררים, בפסח - עוגיות פסח
למלית המרציפן:
150 גרם שקדים טחונים
100 גרם חמאה רכה
שקית אבקת סוכר של 100 גרם
אופן ההכנה:
1. בסיר קטן מערבבים שוקולד מריר, מים, סוכר וקקאו ומביאים לרתיחה תוך כדי ערבוב.
2. מפוררים את הביסקוויטים, או העוגיות הכשרות לפסח, מוסיפים לסיר ומערבבים. אם צריך, מוסיפים כף או שתיים מים.
3. מחלקים את התערובת לשתיים ומקררים כמה דקות.
4. מערבבים בקערה את השקדים הטחונים, החמאה ואבקת הסוכר.
5. מרדדים על נייר פרגמנט חצי מעיסת הבצק (השוקולד והביסקוויטים) לצורת מלבן (23*17) בעובי של 4 מ"מ לערך.
6. מורחים בצד אחד לכל האורך חצי מעיסת השקדים.
7. מתחילים לגלגל את הרולדה בעזרת ניר הפרגמנט . אחרי גלגול ראשון מהדקים ומחליקים את הבצק על הניר לכל האורך ובשני הקצוות. מסירים את הניר מהגלגול הראשון וממשיכים בעזרת הניר לגלגל עוד גלגול ושוב להדק. כך חוזר חלילה עד שהרולדה מוכנה.
8. מכינים גם את הרולדה השנייה ושומרים בהקפאה בעטיפה של נייר פרגמנט.
9. לאחר ההקפאה פורסים את הרולדה לפרוסות דקות בעזרת סכין חדה ומגישים.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרציפן בשוקולד
ביסקוטי כשר לפסח / pontch1
המרכיבים:
4 ביצים
1 כוס שמן
1 כוס סוכר
1 כפית תמצית שקדים
1 וחצי כוסות קמח מצה
2 כפות קמח תפוחי אדמה
1/4 כפית מלח
1/2 כוס אגוזי מלך
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-175 מעלות.
2. מערבבים את הביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה. מוסיפים את השמן, כפית תמצית השקדים ואת שני סוגי הקמח, יחד עם כפית המלח וממשיכים לערבב.
3. מקפלים לתוך עיסת הבצק את אגוזי המלך ומטמיעים בפנים.
4. בידיים רטובות יוצרים כיכר ואופים בתנור שחומם מראש למשך כ-30 דקות.
5. מוציאים, מצננים וחותכים בזהירות (מתפרקים מעט).
6. מחזירים לתבנית ושמים בתנור עד שהעוגיות יבשות וזהובות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: ביסקוטי כשר לפסח
עוגת גבינה כשרה לפסח / pontch1
המרכיבים:
לבסיס הטורט:
6 ביצים מופרדות
1 כוס סוכר
4 כפות שמן
1/2 כוס קמח מצה
1/2 כוס קמח תפוחי אדמה
1 קליפת לימון
1 כפית תמצית וניל
לקרם הגבינה:
500 גרם גבינה לבנה
1 כוס סוכר
1 אינסטנט פודינג וניל
1 כוס חלב
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
2. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר ונוקשה. מנמיכים את המהירות ומוסיפים את החלמונים. מוסיפים את יתרת החומרים ומערבבים במהירות נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
3. מעבירים את התערובת לתבנית אפייה משומנת ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כ-20 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם שננעץ במרכזה יוצא יבש. מצננים.
4. מרטיבים את העוגה במעט מי סוכר (מרתיחים חצי כוס מים וחמש כפות סוכר עד שהסוכר נמס לחלוטין ומצננים).
5. להכנת קרם הגבינה מערבבים בקערת המיקסר את הגבינה עם הסוכר עד לקבלת תערובת חלקה.
6. מנמיכים את מהירות המערבל ומוסיפים את אינסטנט הפודינג, החלב והשמנת המתוקה. מערבבים עד קבלת קרם אחיד ויציב.
7. מצפים את בסיס העוגה ושומרים במקרר.
8. ניתן לעטר את העוגה בתותים או במעט אבקת קקאו.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת גבינה כשרה לפסח
עוגת מוס מנצחת לפסח / חגית343
המרכיבים:
200 גרם שוקולד מריר
200 גרם פתיתי קוקוס
5 ביצים
3/4 כוס סוכר
1 שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
1. מקציפים בקערת המיקסר את החלבונים עם הסוכר.
2. מקפלים פנימה, בזהירות, את הקוקוס (בעזרת מרית).
3. משטחים את התערובת בתבנית 26 ואופים כ-15 דקות (עד הזהבה מלמעלה בלבד).
4. מקציפים שמנת עם כף סוכר עד לקבלת קצפת יציבה.
5. ממיסים שוקולד בבן מארי, מסירים מהאש וכשמתקרר מעט מוסיפים את החלמונים (עירבוב מאד מהיר שלא יתקשה) ואת הקצפת.
6. מורחים את המוס על תחתית הקוקוס כשכבר קר.
7. מקררים לפחות 6 שעות. טעים עוד יותר לאחר יממה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: עוגת מוס לפסח
>> מה אתם מבשלים בחג? הנה ההמלצות של השפים שלנו לראשונות, עיקריות וקינוחים
>> ואולי אתם בקטע של עוגת מצות פשוטה?