אין תמונה
בתיאבון, חמודים

אנחנו אוהבים לראות את דיירי האח מתפתלים במשימות שלהם. אנחנו קצת אוהבים לראות אותם סובלים, אבל הכי אנחנו אוהבים לראות אותם מצ'ופרים. כשנופלת לידיהם איזו ארוחה לא צפויה, או שולחן מלא כל טוב במרפסת, אנחנו הופכים כהרף עין למורעבים כמותם ושמחים במזון הזה שמחה עצומה, כאילו גם אנחנו הסתפקנו עד עכשיו בתקציב של 10 שקלים ליום, או לכל היותר 40. השבוע הרגע הזה קרה לנו (ולהם) במשימת יפן, עת הוגשה לדיירים ארוחה יפנית כהלכתה, היישר ממסעדת ריבר. החלטנו להתחקות אחר המתכונים של המנות שאכלו, והנה שלושה מהם.

המנה הירוקה (נודלס)

המצרכים:
270 גרם נודלס מוכן
מעט שמן
ג'ינג'ר
שום
זוקיני חתוך לרצועות
כרישה פרוסה
בצל ירוק קצוץ
ברוקולי מפורק לפרחים
שעועית ירוקה
עלי בייבי בוקצ'וי

אין תמונה
המנה הירוקה של ריבר. בקרוב אצלכם

לרוטב:
חופן גדול של בזיליקום
חצי חופן של כוסברה
חצי חופן מנטה/נענע
1 כף ג'ינג'ר קלוף קצוץ
2 כפות שורש למון גראס קצוץ
1 כפית שום כתוש
חצי כפית מלח
שליש כפית קארי ירוק
3 כוסות ציר עוף
קופסת שימורים קטנה קרם קוקוס

אופן ההכנה:

1. מכינים את הרוטב: מרתיחים סיר עם מים. כשהם מגיעים לרתיחה חולטים את הבזיליקום, הכוסברה והנענע למשך 20 שניות, ומעבירים למי קרח לצינון.

2. טוחנים דק דק בבלנדר את כל מרכיבי הרוטב, ומכניסים לקירור. אפשר להוסיף או להוריד מהקארי לפי הטעם האישי.

3. מרכיבים את המנה: שמים מעט שמן בווק ומטגנים קלות ג'ינג'ר, שום, זוקיני, כרישה, בצל ירוק, ברוקולי ושעועית.

4. מוסיפים לווק 2.5 מצקות קטנות של הרוטב.

5. מוסיפים את הנודלס ומקפיצים. לאחר שהרוטב נספג בנודלס מכבים את האש, מוסיפים עלי בייבי בוקצ'וי ומקפיצים עוד מעט.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: המנה הירוקה

מרק סבתא סאן

ציר עוף אסייתי עם חזה עוף צלוי, אטריות ראמן, גזר, כרוב ובצל ירוק

המצרכים:
לציר:
4 רבעי עוף
6 כנפיים
2 בצלים
2 כרישות
גזר
בצל ירוק
קובייה של ג'ינג'ר
שורש סלרי
שורש פטרוזיליה
3 גבעולי סלרי אמריקאי
צרור כוסברה

למרק:
2 כפות שמן
1 גזר, פרוס לרצועות דקות
כרוב לבן, פרוס לרצועות
שמן שומשום
רוטב סויה
1 חזה עוף
בצל ירוק
אטריות ראמן יבשות

אין תמונה
מרק סבתא סאן של ריבר. ירקות, עוף ואיטריות

אופן ההכנה:

1. מכניסים את כל חומרי הציר המרק לסיר, מכסים במים ומביאים לרתיחה. מבשלים כשעתיים ומסננים.

2. מחממים ווק עם שתי כפות שמן. מוסיפים את הגזר והכרוב ומטגנים כדקה. מעבירים לקערה.

3. צולים את חזה העוף בגריל ופורסים אותו לרצועות.

4. מערבבים 3 מצקות ציר עוף, כפית שמן שומשום וכפית רוטב סויה ומוסיפים לקערת המרק.

5. מניחים מלמעלה את רצועות החזה, מפזרים בצל ירוק ומוסיפים אטריות יבשות. אפשר לקשט בנבטים.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: מרק סבתא סאן

חציל מיסו

המרכיבים:
חציל גדול
בצל ירוק

לספייסי מיונז:
חצי כוס מיונז
כף רוטב צ'ילי חריף

לרוטב מיסו:
1 כוס סאקי
1 כוס מירין
3/4 כוס סוכר לבן
כוס וחצי מחית מיסו אדום

אין תמונה
חציל מיסו. רק הדיירים חסרים

אופן ההכנה:

1. מכינים את רוטב המיסו: מחממים את כל המרכיבים בסיר עד שמגיעים לרתיחה.

2. מכינים את הספייסי מיונז: מערבבים את המיונז והצ'ילי.

3. מקלפים את החציל, ופורסים אותו לפרוסות לרוחב.

4. מכניסים את החציל לתנור בטמפרטורה של 180 מעלות, עד שהוא משחים.

5. מניחים את החציל על צלחת, ומעליו שמים רוטב ספייסי מיונז ורוטב מיסו. מקשטים בבצל ירוק.

>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חציל מיסו

* כל המתכונים באדיבות מסעדת ריבר - מטבח אסייתי-ישראלי, שסיפקה את האוכל לדיירי האח.

 >> רוצים משהו קצת פחות אסייתי? בואו לנסות את העוף עם לימון כבוש של סמדי בומבה
>> או, להבדיל, את הסלט היפהפה והרומנטי של אינה