למרות שאין לו את הייחוס של הפילה, הסינטה או האנטרקוט – חזה העוף לוקח אותם בהליכה בתדירות הופעתו על שולחננו. היופי הוא שבטיפול נכון אפשר להפיק ממנו ים של מתכונים נהדרים, שלא יביישו אף ארוחה משפחתית. הנה מקבץ קטן של מתכונים מובחרים.
חזה עוף ברוטב סויה וצ'ילי
המרכיבים:
שמן זית
בצל קצוץ
2 שיני שום קצוצות
חצי קילו חזה עוף, חתוך לנתחים
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
3 כפות סויה
3 כפות רוטב צ'ילי
חצי כוס מים רותחים
אופן ההכנה:
1. מזהיבים את הבצל בשמן זית, ומוסיפים את השום וחזה העוף.
2. מתבלים במלח ,פלפל שחור ופפריקה מתוקה, מוסיפים את הרטבים והמים הרותחים ומערבבים.
3. מבשלים על אש נמוכה 15-20 דקות, והופכים את העוף מדי פעם. הרוטב מצטמצם ונהיה סמיך מאוד.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חזה עוף ברוטב סויה וצ'ילי
קציצות שניצל
קציצות עשויות חזה עוף קצוץ גס, מתובלות בהמון פטרוזיליה או כוסברה ובצל ירוק. ייחודן בחתיכות הגדולות יחסית של הבשר. טעים קר או חם, בפיתה עם סלט וטחינה או בצלחת.
המרכיבים:
8 פרוסות שניצל
צרור פטרוזיליה קצוץ
5-6 גבעולי בצל ירוק (החלק הירוק בלבד), קצוצים
3 ביצים
מלח ופלפל שחור
כמון
פפריקה מתוקה
3-4 כפות פירורי לחם
אופן ההכנה:
1. חותכים את פרוסות חזה העוף לקוביות קטנות (הכי טוב עם קופיץ, למי שיש).
2. מכניסים את הבשר לקערה ומוסיפים את הפטרוזיליה והבצל הירוק. מוסיפים את הביצים ומערבבים היטב.
3. מתבלים בנדיבות, מוסיפים את פירורי הלחם ומערבבים היטב. מכניסים למקרר לחצי שעה לספיגת טעמים.
4. יוצקים בעזרת כף קציצות לתוך שמן חם (הבלילה רכה מכדי ליצור קציצות ביד), ומטגנים עד להשחמה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: קציצות שניצל
גולאש חזה עוף
מתכון ותיק ואהוב מאוד אצלנו במשפחה. מהיר, טעים וריחני. מגישים עם פירה או אורז, פתיתים או תפוחי אדמה מבושלים.
המרכיבים:
6 פרוסות שניצל חתוכות לקוביות
2 בצלים בינוניים חתוכים גס
2 שיני שום
שמן זית
1 כף אבקת מרק עוף
2 כפות אבקת מרק בצל
חופן פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה
כמון
מעט פלפל שאטה גרוס2-3
כפות רוטב סויה
אופן ההכנה:
1. מאדים את הבצל בשמן זית עד הזהבה. מוסיפים את השום ואחרי שתי דקות את קוביות חזה העוף.
2. מטגנים כמה דקות, עד שהעוף נהיה לבן, ומוסיפים את התבלינים, הפטרוזיליה ואבקת מרק העוף. מערבבים ומטגנים כ-5 דקות על אש נמוכה.
3. מערבבים את אבקת הבצל ב-3/4 כוס מים רותחים, מוסיפים ומערבבים. מבשלים על אש נמוכה עוד כעשרים דקות.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: גולאש חזה עוף
נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת
מנה צבעונית וטעימה לחובבי הבישול המהיר.
המרכיבים:
7-8 פרוסות חזה עוף דק (שניצל), חתוך לקוביות לא קטנות
למשרה:
4 כפות שמן זית
1 כף דבש
4 כפות סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
2-3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
פפריקה מתוקה
לירקות:
שעועית ירוקה עדינה של סנפרוסט, שטופה ומופשרת
4 גזרים חתוכים לגפרורים
3 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות רחבות
5-6 שיני שום קצוצות דק
מלח גס
פלפל שחור גרוס
שבבי צ'ילי חריף
4-5 רוטב סויה שחורה מתוקה (אם משתמשים בסויה רגילה – 2 כפות)
שמן זית
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים בפנים את העוף לחצי שעה.
2. מקפיצים את הגזר והפלפל האדום, כל אחד בנפרד, על אש גבוהה עם מעט שמן זית. מוציאים מהמחבת לפני שהם מתרככים.
3. מוסיפים למחבת מעט שמן זית, מנמיכים את האש ומוסיפים את שיני השום הכתושות. מערבבים במהירות, כדי שהשום לא יישרף.
4. מוסיפים את השעועית הירוקה, מגבירים את האש למקסימום ומקפיצים תוך שמירה על השום, שלא יישאר בתחתית המחבת. מחזירים את הפלפלים והגזר, ומוסיפים את רוטב הסויה, המלח, הפלפל ושבבי הצ'ילי.
5. ממשיכים להקפיץ עד שהשעועית מתרככת מעט, ומורידים מהאש.
6. מכינים את חזה העוף: צורבים את הנתחים על מחבת לוהטת כ-3-4 דקות, תוך כדי ערבוב כדי שייצרבו משני הצדדים. מגישים עם הירקות, בעיטור של שומשום קלוי ובצל ירוק.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: נתחי חזה עוף צרוב ושעועית מוקפצת
נתחי חזה עוף ותפוחי אדמה ברוטב פיקנטי
המרכיבים:
חזה עוף חתוך לנתחים
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה, שבבי צ'ילי חריף
תפוחי אדמה חתוכים לפרוסות דקות
לרוטב:
1 בצל בינוני, קצוץ
קופסת רסק עגבניות
2 עגבניות מגורדות
שמן זית
2.5 כוסות מים
מלח, פלפל שחור, פפריקה חריפה
אופן ההכנה:
1. מתבלים את החזה במלח, פלפל, פפריקה וצ'ילי. את תפוחי האדמה פורסים לפרוסות דקות.
2. מטגנים את הבצל בשמן זית עד שקיפות, מוסיפים את רסק העגבניות, העגבניות המגורדות והתבלינים ומערבבים היטב.
3. מבשלים כ-10 דקות ומוסיפים את המים. מערבבים ומביאים לרתיחה.
4. מוסיפים את תפוחי האדמה ומניחים להם להתבשל ברוטב כחצי שעה.
5. מוסיפים את נתחי חזה העוף ומבשלים עוד חצי שעה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: נתחי חזה עוף ותפוחי אדמה ברוטב פיקנטי
חזה עוף בקארי עם גרגירי חומוס
וריאציה על מתכון של רות סירקיס.
המרכיבים:
חצי קילו חזה עוף
רבע כוס קמח מעורבבת עם רבע כפית מלח
50 גרם מרגרינה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
לרוטב קארי:
1 בצל גדול
1 פלפל ירוק
1 כף קמח
1 כפית מלח
רבע כפית פלפל שחור
1 כף אבקת מרק עוף
100 גרם רסק עגבניות
2 כפיות אבקת קארי
2 כוסות מים
אופן ההכנה:
1. חותכים את חזה העוף לחתיכות בינוניות בגודל של כ-4/4 ס"מ. משטחים אותן בפטיש שניצלים.
2. קוצצים את הבצל וחותכים את הפלפל הירוק לקוביות.
3. מקמחים את הבשר בתערובת הקמח והמלח, ומטגנים קלות במרגרינה במחבת גדולה. כשהעוף משחים משני הצדדים מוציאים לצלחת.
4. באותה מחבת מטגנים את הבצל הקצוץ ואת חתיכות הפלפל, עד שהם מתרככים מאוד אך לא משחימים. בוזקים כף אחת של קמח ומטגנים עוד דקה.
5. מוסיפים מלח, פלפל, אבקת מרק, רסק עגבניות, אבקת קארי ומים. בוחשים, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים 10 דקות.
6. מוסיפים את העוף וגרגירי החומוס ומבשלים 30 דקות נוספות.
• ניתן להכין כמה שעות מראש, או אפילו יום שלם. לפני ההגשה יש לחמם לאט לאט. הטעם נשמר יפה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: חזה עוף בקארי עם גרגרי חומוס
נתחי חזה עוף בשומשום אפויים בתנור
מעדן טעים ועסיסי, למרות שמדובר בחזה עוף לא מטוגן.
המצרכים:
חזה חתוך לרצועות
שומשום
למשרה:
שמן זית
רוטב סויה
רוטב צ'ילי
מעט דבש
מלח, פלפל שחור ופפריקה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את חומרי המשרה ומשרים את רצועות החזה שעתיים.
2. מחממים תנור ל-200 מעלות.
3. משפדים את העוף, ומגלגלים בשומשום (או זורים שומשום מלמעלה – תלוי כמה אתם אוהבים שומשום).
4. מניחים את השיפודים בתבנית כך שהעוף לא ייגע בקרקעית (זה חשוב, כדי שהוא ייאפה מכל הצדדים), ואופים עד שמזהיב. מדי פעם מגלגלים, כדי שיוזהב בצורה אחידה.
>> לגרסת ההדפסה של המתכון: נתחי חזה עוף בשומשום אפויים בתנור
חזה עוף ממולא
חזה עוף עם אורז, צימוקים וצנוברים, צלוי בתנור על מצע עגבניות, פלפלים ושום. מתכון קל להכנה, עשיר בטעם ומרשים למראה.
המרכיבים:
3 פרפרים של חזה עוף
למילוי:
אורז לבן מוכן
צנוברים
צימוקים
בצל מטוגן
פטרוזיליה קצוצה
מלח, פלפל שחור, פפריקה מתוקה וכמון
למשרה:
שמן זית
רוטב סויה
דבש
מלח, פלפל שחור גרוס, פפריקה מתוקה ושבבי צ'ילי
לריפוד התבנית:
עגבניות פרוסות דק
פלפל ירוק פרוס דק
שום קצוץ
מלח גס, פלפל שחור גרוס, שמן זית
עלי תימין
אופן ההכנה:
1. מחלקים את הפרפרים לשני חלקים. בכל חלק חותכים בזהירות כיס לאורך הנתח, ומורחים בפנים את המשרה.
2. מערבבים את חומרי המלית, וממלאים את הכיסים. מהדקים היטב ונועצים קיסמים לסגירה.
3. מורחים מהמשרה גם על החלק החיצוני של העוף.
4. מחממים תנור ל-200 מעלות.
5. מרפדים תבנית בפרוסות דקות של עגבניות, פלפל, שום קצוץ, מלח ופלפל שחור. זולפים שמן זית ומפזרים תימין. מניחים את העופות הממולאים.
6. אופים 30-40 דקות, או עד שהחזה משחים משני הצדדים. הופכים את הנתחים פעמיים בזמן הצלייה.\